Skip to main content

Βολές ΝΔ για το «μπάχαλο» στη ΔΕΘ

Κριτική κατά της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη ΔΕΘ, μετά την αποπομπή της διοίκησης και τις αλληλοκατηγορίες των μελών της, άσκησαν βουλευτές της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη.

Κριτική κατά της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη ΔΕΘ, μετά την αποπομπή της διοίκησης και τις αλληλοκατηγορίες των μελών της, άσκησαν βουλευτές της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη. «Οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο διεθνή εκθεσιακό φορέα, αναδεικνύουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Δ.Ε.Θ. με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης.

Όπως σημειώνουν, «το μεγαλύτερο εγχείρημα στην πόλη και ένας από τους πιο σημαντικούς αναπτυξιακούς οργανισμούς όπως είναι η Δ.Ε.Θ., φαίνεται σύμφωνα με τα ίδια τα λεγόμενα των μέχρι πρότινος προέδρου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., να κινούνται όχι μόνο σε ομίχλη αλλά και σε αδιαφάνεια»

Για τη ΝΔ υπάρχουν τρία ακόμη σοβαρά και ανοιχτά ζητήματα τα οποία πρέπει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση να κλείσουν από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό:

1.Ο καταλογισμός των πολιτικών ευθυνών για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στον Διεθνή Εκθεσιακό Φορέα βαρύνει και θα βαρύνει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Τα όσα ακούσαμε όμως σήμερα από τα διορισμένα από αυτήν στελέχη των διοικήσεων προφανώς είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη. Ο λαός της Θεσσαλονίκης απαιτεί πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος, διαφάνεια παντού και καθαρές εξηγήσεις

2.Το θέμα της μετεγκατάστασης στη Σίνδο θα πρέπει να κλείσει τάχιστα χωρίς άλλες λοξοδρομήσεις και καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μία επιλογή και να τερματίσει τον βηματισμό χελώνας που έχει επιβάλει στις σχετικές διαδικασίες.

3.Η νέα διοίκηση πρέπει να οριστεί τάχιστα. Θα ήταν εγκληματικό, τα προβλήματα στη ΔΕΘ και ο αγώνας για την αναβάθμισή της να παραμένει ακέφαλος. Θυμίζουμε απλά ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε εννέα μήνες για να διορίσει τη διοίκηση που χτες απέπεμψε.