Skip to main content

«Βολές» Κομισιόν κατά Βουλγαρίας και Ρουμανίας

Την αντίδραση της Κομισιόν προκάλεσαν οι κακές επιδόσεις που συνεχίζουν να έχουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς μεταξύ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων τους οι δύο χώρες, με αποτέλεσμα η ΕΕ να ζητά περισ
Την αντίδραση της Κομισιόν προκάλεσαν οι κακές επιδόσεις που συνεχίζουν να έχουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς μεταξύ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων τους η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με αποτέλεσμα η επιτροπή να ζητά περισσότερη πρόοδο στις δικαστικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Επιτροπή καλεί τη Βουλγαρία να επεκτείνει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της ώστε να πετύχει συγκεκριμένα, μετρήσιμα και σημαντικά αποτελέσματα», αναφέρεται σε έκθεση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, ενώ για τη Ρουμανία, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για να βελτιώσει το δικαστικό σύστημα της χώρας.

Σημειώνεται ότι, οι δύο χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ το 2007, είναι υπό στενή παρακολούθηση για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να εξαλείψουν την εκτεταμένη διαφθορά και, στην περίπτωση της Βουλγαρίας, να καταπολεμήσουν το οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα, το 2008, η Επιτροπή είχε παγώσει εκατομμύρια ευρώ σε αρωγές προς τη Βουλγαρία λόγω της αποτυχίας της να καταπολεμήσει τη διαφθορά.