Skip to main content

Βολές κατά πάντων από Καρατζαφέρη

Πυρά κατά πάντων βάλλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε συνέντευξή του, κατηγορώντας τον Γιώργο Παπανδρέου για πολιτικές αστοχίες, τον Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό, την Αριστερά για υποκίνηση των επεισοδίων και
Πυρά κατά πάντων βάλλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FreeSunday, κατηγορώντας τον Γιώργο Παπανδρέου για πολιτικές αστοχίες, τον Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό, την Αριστερά για υποκίνηση των επεισοδίων και τον ΣΕΒ για υπεροψία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτηρίζει μεγάλο λάθος του Γιώργου Παπανδρέου τις δηλώσεις του τον Δεκέμβριο για εξέταση του ενδεχομένου του ΔΝΤ «αλλά, ως δύο διαφορετικές επιλογές και ο κ. Παπανδρέου τις έκανε, με την πολιτική του, ένα». Ως εκ τούτου, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι «θα στενάξουμε με πολύ ακριβό χρήμα».

Υποστηρίζει, δε, ότι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία κατέθεσε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, «το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αρνητικό» Διευκρινίζει ότι -στη συνάντηση- ο πρωθυπουργός είπε «στην παρούσα φάση, χρειαζόμαστε οικουμενική συνεννόηση» και συμπεραίνει: «σε άλλη φάση; Η Ελλάδα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ακραίο λαϊκισμό την πρόταση Σαμαρά για μείωση των βουλευτών, αντιπαραθέτοντας την άποψή του ότι «δεν θα στερήσουμε από τον Έλληνα, που ζει μακριά από το κέντρο, την επαφή με την πολιτική, που βρίσκει στο πρόσωπο του βουλευτή στο καφενείο.[...].Προτιμώ μια Βουλή των 300 με 4.000 ευρώ, παρά μια Βουλή των 200 με 7.000 ευρώ».

Αναφερόμενος σε κατά καιρούς δηλώσεις του, με τις οποίες στηλίτευσε μειοψηφίες, «που προκαλούν, ή υποκινούν, ταραχές», ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει πως πρόκειται για αντιεξουσιαστές, εκ των οποίων «άλλοι έχουν αφετηρία την Αριστερά και άλλοι τη Δεξιά. Αυτό που λέμε σήμερα Ακροδεξιά, έχει ακροαριστερά χαρακτηριστικά. Αυτοί θέλουν μια γενικότερη αναταραχή, γιατί δεν πιστεύουν στην αστική δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά την αντίδρασή του κατά του προέδρου του ΣΕΒ, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ υποστηρίζει πως «οι βιομήχανοι καβάλησαν καλάμι» και απευθύνει νουθεσία «το κεφάλαιο να αναλάβει την ευθύνη ανάπτυξης της χώρας και όχι να θέλει να υποκαταστήσει τους πολιτικούς».