Skip to main content

Βοήθεια 182 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στις πλημμυροπαθείς χώρες

Το πράσινο φως έδωσε η ΕΕ για την αποδέσμευση 182 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης, προκειμένου να βοηθήσει πολλές χώρες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Το πράσινο φως έδωσε η ΕΕ για την αποδέσμευση 182 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να βοηθήσει πολλές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες την περασμένη άνοιξη.

Μόνο η Πολωνία θα λάβει περισσότερα από 105 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθηθεί στην ανοικοδόμηση των υποδομών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα τον Μάιο και τον Ιούνιο.  Το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες φέτος την άνοιξη στην Πολωνία υπολογίζεται σε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ρουμανία (περίπου 25 εκατ. ευρώ), η Ουγγαρία (22,5 εκατ. ευρώ), η Σλοβακία (20,4 εκατ. ευρώ) και η Τσεχική Δημοκρατία (5 εκατ. ευρώ) θα επωφεληθούν επίσης από το ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε επίσης πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για την Κροατία, η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.