Skip to main content

Βοήθεια 1,3 δισ. δολ. από την Π.Τ στις φτωχότερες χώρες

Η Παγκόσμια Τράπεζα ξεμπλόκαρε 1,3 δισ. δολ. ως συμπληρωματική βοήθεια για τις φτωχότερες χώρες, όπως της είχε ζητήσει να κάνει η Ομάδα των Είκοσι πιο Αναπτυγμένων Οικονομικών Χωρών του Κόσμου.
Το ποσό των 1,3 δισ. δολ. ξεμπλόκαρε η Παγκόσμια Τράπεζα ως συμπληρωματική βοήθεια για τις φτωχότερες χώρες, όπως της είχε ζητήσει να κάνει η Ομάδα των Είκοσι πιο Αναπτυγμένων Οικονομικών Χωρών του Κόσμου (G20) στην οποία μετέχουν η ΕΕ και άλλες 19 χώρες (Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Μεξικό, Νότιος Αφρική, Νότιος Κορέα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Τουρκία).

Το ποσό αυτό θα ενισχύσει τους πόρους του Διεθνούς Οργανισμού Ανάπτυξης (AID) της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας προς τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο AID θα μπορέσει έτσι να στηρίξει οικονομικά τις φτωχότερες χώρες, «για να απαλύνει τις επιπτώσεις από την κρίση».

Οι χώρες της G20 στη σύνοδό τους στο Πίτσμπουργκ, στα τέλη Σεπτεμβρίου, δεσμεύτηκαν να μην «ξεχάσουν» τις φτωχότερες χώρες. Ωστόσο, δεν είχαν ανακοινώσει κανένα μέτρο, αλλά στηρίχτηκαν στην Παγκόσμια Τράπεζα ζητώντας της επιπρόσθετους πόρους.