Skip to main content

Bloomberg: Το Βερολίνο ετοιμάζεται για τη συμφωνία με την Ελλάδα

Το ζήτημα της Ελλάδας μπορεί να επιλυθεί πολύ πιο εύκολα από το προσφυγικό ή την απειλή του Brexit εκτιμά η Γερμανία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι Έλληνες και Ευρωπαίοι εταίροι θα καταλήξουν σε συμφωνία και ότι θα αποδεσμευτούν περισσότερα κεφάλαια, ότι θα αποφευχθεί ένα κούρεμα του χρέους και ότι η απαίτηση της Μέρκελ για συμμετοχή του ΔΝΤ θα ικανοποιηθεί, γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα, η αλλαγή στάσης είναι φανερή από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Τώρα, το Βερολίνο αναφέρει πως αναμένει μια συμφωνία. Και παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχουν οδηγήσει σε εντεινόμενη φημολογία για μια νέα κρίση τον Ιούλιο, οι Γερμανοί αναφέρουν ότι το ζήτημα της Ελλάδας μπορεί να επιλυθεί πολύ πιο εύκολα από το προσφυγικό ή την απειλή του Brexit.

«Η ΕΕ έχει τόσα θέματα στα οποία δεν συμφωνεί αυτές τις μέρες, όπως είναι το προσφυγικό», αναφέρει η Ingrid Arndt-Brauer, των Σοσιαλδημοκρατών, προεδρεύουσα της Επιτροπής Οικονομικών της γερμανικής Κάτω Βουλής. «Τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία. Πάντα τα καταφέρναμε να φτάσουμε σε συμφωνία στο παρελθόν», αναφέρει.