Skip to main content

Bloomberg: Σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Ελλάδα

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν συνεπάγεται το ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, σχολιάζει το πρακτορείο σε άρθρο γνώμης.

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν συνεπάγεται το ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, σχολίασε το πρακτορείο Bloomberg, σε άρθρο γνώμης της συντακτικής του ομάδας.

«Παρότι η οικονομία εμφανίζει ενδείξεις ζωής, η μακροπρόθεσμη προοπτική του χρέους παραμένει σε δυσμενή κατάσταση, ενώ οι βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μετά βίας έχουν ξεκινήσει» σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι «η Ελλάδα δεν έχει αφήσει ακόμη πίσω της τα προβλήματα».

Το Bloomberg αναφέρθηκε και στο ζήτημα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και τις απαιτήσεις του αναφορικά με το χρέος. «Το Ταμείο εδώ και μήνες, ζητάει τέτοιες εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εξακολουθούν να μην τις δίνουν» υπογραμμίζει.

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σοβαρή» εκτιμούν οι συντάκτες του δημοσιεύματος προσθέτοντας ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της οικονομίας εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων, όπως η φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας, η προώθηση των επενδύσεων και η τόνωση του εγχώριου ανταγωνισμού.

«Είναι θετικό που η Ελλάδα αναπτύσσεται ξανά -έστω και διστακτικά- και που οι ιδιώτες επενδυτές εξέφρασαν την επιθυμία να δανείσουν τη χώρα, αλλά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ο εφησυχασμός» καταλήγει το πρακτορείο.