Skip to main content

Bloomberg: Προκαταρκτική συμφωνία μέχρι τις 3 Μαΐου αναζητεί η Ελλάδα

Ως ημερομηνία ορόσημο για τη σύναψη μιας προκαταρκτικής συμφωνίας, θέτουν την Κυριακή 3 Μαΐου ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ως ημερομηνία ορόσημο για τη σύναψη μιας προκαταρκτικής συμφωνίας, θέτουν την Κυριακή 3 Μαΐου ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί, σε μια προσπάθεια να επιδειχθεί πρόοδος στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού απομείωσης (haircut) των ελληνικών ενεχύρων.

Επικαλούμενο δύο πηγές, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως, δεδομένου ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας από την επόμενη εβδομάδα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνάντηση αξιωματούχων της ευρωζώνης να επιδιώξουν εντατικές διαπραγματεύσεις από σήμερα Πέμπτη με στόχο προκαταρκτική συμφωνία μέχρι τις 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στόχος θα είναι η υπογραφή συμφωνίας κατά την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου.

Παράλληλα, το Bloomberg εστιάζει στην απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, κάτι που όπως τονίζει είναι «παράγοντας κλειδί» στην άρση του αδιεξόδου.

«Αυτό ενδέχεται να δώσει το σήμα ότι η κυβέρνησή του μπορεί επιτέλους να έχει τη βούληση να πράξει όσα απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια στήριξης», σημειώνεται στο δημοσίευμα.