Skip to main content

Bloomberg: Το Eurogroup δεν θα δώσει σήμερα έγκριση για τη δόση

Τα δύο ζητήματα που εκκρεμούν είναι η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Ελληνικό και οι πλειστηριασμοί.

To Eurogroup δεν πρόκειται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, σύμφωνα με τρεις πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Οι πηγές έχουν γνώση του περιεχομένου των διαπραγματεύσεων και ζήτησαν την τήρηση της ανωνυμίας τους από το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο ζητήματα που εκκρεμούν είναι η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Ελληνικό και η πρόοδος στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στόχος πλέον είναι η ολοκλήρωση των δύο προαπαιτούμενων που εκκρεμούν πριν την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την έναρξη του κύκλου της δ' αξιολόγησης, στις 26 Φεβρουαρίου.

Tην ίδια στιγμή, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι τα κεφάλαια αυτά ενδέχεται να μην δοθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου και λόγω των καθυστερήσεων προγραμματισμού της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που πρέπει να δώσει «πράσινο φως» στην εκταμίευση.

Η βασική ερώτηση, ωστόσο είναι αν η Ελλάδα θα μπορεί να σταθεί πλήρως στα πόδια της όταν τελειώσει το πρόγραμμα, ειδικά αν η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη εξασθενίσει. Η καθυστέρηση στην έκδοση του 7ετούς ομολόγου και η πρόσφατη αύξηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς, υπενθυμίζουν την ευπάθεια της χώρας στις εξωτερικές συνθήκες της αγοράς, είπε ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο.