Skip to main content

Bloomberg: Οι συνομιλίες δεν κατάφεραν να διασπάσουν το αδιέξοδο

Η τύχη της Ελλάδας κρίνεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, μεταδίδει το Bloomberg, τονίζοντας πως η Ευρωζώνη επιζητεί συμφωνία έως τις 14 Ιουνίου

Η τύχη της Ελλάδας, έπειτα από μήνες ανταγωνισμού και χαμένες προθεσμίες, κρίνεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, υποστηρίζει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας τα σημεία διαφωνίας Αθήνας και δανειστών που «αδυνατούν να διασπάσουν το αδιέξοδο».

Το πρακτορείο στέκεται στην απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, «μην ανησυχείτε», όταν ερωτήθηκε για το εάν η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στην πρώτη πληρωμή του Ιουνίου προς το ΔΝΤ.

Παράλληλα, εστιάζει στην αναφορά Έλληνα αξιωματούχου πως η ζώνη του ευρώ θέλει να ολοκληρωθεί μια συμφωνία μέχρι της 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα, αν και χωρίς πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, πρέπει να πληρώσει τέσσερις δόσεις ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον Ιούνιο και ενώ το πρόγραμμα διάσωσης που έχει με την ευρωζώνη λήγει στα τέλη Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές θέσεις Ελλάδος – πιστωτών, το πρακτορείο υπενθυμίζει τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού πως περικοπές σε χαμηλές συντάξεις  και αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια κατά 10% δεν μπορεί να αποτελέσουν βάση για συζήτηση.