Skip to main content

Bloomberg: Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας νέας κρίσης

H αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών έχει επιβαρύνει την οικονομία και έχει αυξήσει τον κίνδυνο για ένα νέο πακέτο βοήθειας, λέει το Bloomberg.

Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μίας νέας κρίσης, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμά του για την ελληνική οικονομία, στο οποίο τονίζεται πως «οδεύουμε προς την επανάληψη του δράματος του 2015».

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συναντώνται σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να εξετάσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρει το Bloomberg, εξακολουθούν να μην έχουν καταλήξει σε συμφωνία και επομένως φαίνεται πως «χάνεται ακόμη μία προθεσμία» για την Ελλάδα.  

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών έχει επιβαρύνει την οικονομία και έχει αυξήσει τον κίνδυνο για ένα νέο πακέτο βοήθειας.

«Η ελληνική ανάκαμψη καθυστερεί σημαντικά λόγω των πολιτικών» σχολιάζει σχετικά, ο Νίκος Οικονομίδης, καθηγητής οικονομικών στο Stern School of Business.

Ο ίδιος εκτιμά μάλιστα, ότι «ο Τσίπρας κάποια στιγμή, θα κάνει πίσω». «Το θέμα όμως, είναι το πότε» καταλήγει, χαρακτηριστικά.