Skip to main content

Bloomberg: Γη της επαγγελίας η Μεγάλη Βρετανία για τους Έλληνες

Η Μεγάλη Βρετανία είναι για τους Έλληνες η γη της επαγγελίας, καθώς εκεί μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας σε αφθονία, αναφέρει το Bloomberg.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι για τους Έλληνες η γη της επαγγελίας, καθώς εκεί μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας σε αφθονία, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα υπέφερε ήδη από "φυγή εγκεφάλων” (brain drain) αλλά η πρόσφατη κορύφωση της κρίσης με τα capital controls που έφεραν τη χώρα μια ανάσα από την έξοδο από το ευρώ, έχει επιταχύνει την διαρροή ανθρώπινου δυναμικού με… κατεύθυνση τη Μ. Βρετανία.




Ειδικότερα, τα στοιχεία της βρετανικής ιστοσελίδας ευρέσεως εργασίας CV-library.co.uk δείχνουν ότι οι επισκέψεις από Έλληνες εργαζόμενους την προηγούμενη εβδομάδα υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε εβδομαδιαία βάση η CV library εκτιμά πως ο συνολικός αριθμός τω Ελλήνων που αναζητά εργασία στην Αγγλία μέσω της ιστοσελίδας θα διπλασιαστεί  τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, ο αριθμός των Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά στην Αγγλία εκτοξεύτηκε μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών.