Skip to main content

Bloomberg: Επιπλέον μέτρα 2% του ΑΕΠ θα προτείνουν οι δανειστές

Από την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόταση θα κριθεί το ενδεχόμενο επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Επιπλέον μέτρα 2% του ΑΕΠ θα προτείνουν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με δύο πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά μέχρι την Παρασκευή και σίγουρα πριν τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση θα περιλαμβάνει μέτρα που θα ληφθούν εάν η Ελλάδα αποτύχει στους στόχους για το πλεόνασμα, καθώς το παρατεταμένο αδιέξοδο εγείρει αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει το χρέος της τον Ιούλιο.

Οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με την ελληνική πλευρά, που θα κριθεί από την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόταση.