Skip to main content

Bloomberg: Εκτός προγράμματος το ΔΝΤ μέχρι τις γερμανικές εκλογές

Το ΔΝΤ δεν θα ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2017, δημοσιεύει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή της ευρωζώνης.

Εκτός του ελληνικού προγράμματος, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2017 θα μείνει το ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται πηγή της ευρωζώνης.

Η παραπάνω δήλωση αποτυπώνει το πολεμικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στο Ταμείο και το Βερολίνο σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Την ώρα που το ΔΝΤ πιέζει για ελάφρυνση του χρέους, η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση πριν από τις εκλογές στη χώρα.

Σε περίπτωση που ένα τέτοιο ενδεχόμενο επαληθευτεί θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα τόσο στην πορεία υλοποίησης του τρίτου μνημονίου όσο και σε πολιτικό επίπεδο στην κυβέρνηση, που επιθυμεί να έχει λυθεί το θέμα του χρέους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει στο Bloomgerg ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα ρευστότητας τουλάχιστον τον Οκτώβριο, ακόμη και εάν δεν λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.