Skip to main content

Βίτσας για Κασσελάκη: Αυτόν εκλέξαμε, επίδειξη ισχύος η παραπομπή των τριών στο Πειθαρχικό

«Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κεντροδεξιός σύμφωνα με την αντίληψη του κόσμου»

Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τον δρόμο του μετά τις ήττες που υπέστη και να συζητήσει συλλογικά για να προχωρήσει και να ξανακαταλάβει τη θέση που του αξίζει, σχολίασε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Αυτόν εκλέξαμε, δεν υπάρχει κριτική σε αυτό. Πέρυσι στο συνέδριο ήμουν εισηγητής της άλλης πρότασης, πήρε 25% του συνεδρίου, 75% πήρε η πρόταση Τσίπρα. Ας βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν έχει να κάνει με τον κ. Κασσελάκη, αλλά με την όλη διαδικασία».

Και εξήγησε ο κ. Βίτσας: «Κοιτάχτε να δείτε τώρα τι έχουμε πάθει. Για να είναι κάποιος μέλος της επιτροπής πειθαρχικού πρέπει να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πέντε χρόνια. Για να βγει πρόεδρος, μπορεί να είναι μέλος και ένα μήνα και μπορεί να ψηφίσεις τον πρόεδρο με δύο ευρώ. Αν αυτά τα θεωρείτε σωστά, εγώ θα πω ‘σας τα έλεγα’, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό».

Πρόσθεσε ότι η επιλογή Κασσελάκη δεν αντιστοιχεί στις δικές του προσδοκίες και τη δική του λογική για το ποιος και πώς μπορεί να είναι πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος, ωστόσο συμπλήρωσε: «Αποδέχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αρκεί να υπάρχει πλαίσιο που να επιτρέπει να λειτουργήσω με τη δική μου άποψη. Η υποταγή δεν είναι επιλογή».

Σε ερώτηση αν ο κ. Κασσελάκης θέλει υποταγή, απάντησε ότι η πρόταση να πάνε στο πειθαρχικό τρεις άνθρωποι που είπαν μια διαφορετική άποψη, έστω και με την ένταση που την είπαν, είναι επίδειξη ισχύος ή νομίζει ο ίδιος ότι είναι επίδειξη ισχύος.

Στο σχόλιο ότι υπάρχει κριτική πως υπάρχει ιδιοκτησιακή αντίληψη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δικός μας, εμείς είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση της GPO είπε ότι υπάρχει η αντίληψη του κόσμου ότι ο σημερινός πρόεδρος είναι κεντροδεξιός.

Εγώ λέω, συνέχισε, ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η αναγκαία συζήτηση.

Σε ερώτηση αν μπορεί ο κ. Κασσελάκης να νικήσει στις εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν μπορεί να το ξέρει και πως ο κόσμος εκπλήσσει με την ψήφο του, όπως στο Δήμο Αθηναίων και την εκλογή του Χάρη Δούκα. 

Για το εάν έχει ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι αυτό είναι ευθύνη όλων. Πρόσθεσε ότι το αν θα τοποθετηθεί είναι δικό του θέμα, ωστόσο είπε ότι όσο περνάνε οι μέρες αυτό χάνει την αξία του.

Σε ερώτηση να υπάρχει στα σκαριά νέο κόμμα απάντησε: «Να το κάνω ξεκάθαρο γιατί από μένα ξεκίνησε. Το θέμα είναι τι περιθώρια έχεις μέσα στο υπάρχον κόμμα».