Skip to main content

Βιοκαρπέτ: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση τριών θυγατρικών

Το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη συγχώνευση δι΄ απορροφήσεως των θυγατρικών εταιριών Νικολαϊδης, Χρυσοστομίδης και Βεργίνα έλαβε η Βιοκαρπέτ.
Το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη συγχώνευση δι΄ απορροφήσεως των κατά 100% θυγατρικών εταιριών Νικολαϊδης, Χρυσοστομίδης και Βεργίνα έλαβε η Βιοκαρπέτ.

Οι εγκριτικές αποφάσεις της συγχώνευσης καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της Διεύθυνσης ΑΕ και Πίστεως του υπουργείου Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις 29/12/2009 και οι σχετικές ανακοινώσεις της Υπηρεσίας εστάλησαν για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο την 30/12/2009.
Οι διαγραφές των εταιριών από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της Διεύθυνσης Εμπορίου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης (Χρυσοστομίδης), Θεσσαλονίκης (Νικολαϊδης) και Ημαθίας (Βεργίνα) πραγματοποιήθηκαν την 31/12/2009.

Κατ΄ εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας επί απορροφήσεως των κατά 100% θυγατρικών στις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις δι΄ απορροφήσεως, δεν απαιτήθηκε η σύγκληση γενικών συνελεύσεων των συγχωνευομένων εταιριών, δεν υπήρξε μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της (απορροφούσας) εταιρίας Βιοκαρπέτ και εντεύθεν ούτε και έκδοση νέων μετοχών.