Skip to main content

Bild: Αυτές είναι οι υποχωρήσεις Τσίπρα που ξεκλειδώνουν τη συμφωνία

Τα πέντε σημεία της «μυστικής λίστας» μεταρρυθμίσεων που έχει ετοιμάσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

«Μυστική λίστα» μεταρρυθμίσεων που ξεκλειδώνει την ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές και οδηγεί στην εκταμίευση της δόσης 7,2 δισ. ευρώ του τελευταίου πακέτου στήριξης έχει ετοιμάσει ο Έλληνας  Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λόγος της υποχώρησης του κ. Τσίπρα είναι ότι «τα χρήματα έχουν τελειώσει» και η χώρα απειλείται με χρεοκοπία τις επόμενες δύο εβδομάδες.

H «κρυφή λίστα» των μεταρρυθμίσεων που υπόσχεται η κυβέρνηση προς τους δανειστές,

Τα πέντε σημεία της  λίστας Τσίπρα, σύμφωνα με τη Bild, είναι τα ακόλουθα:

1) Η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του βασικού μισθού και για ενδυνάμωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

2) Οι επικουρικές συντάξεις θα περιοριστούν (σσ: προφανώς αναφέρεται στη μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών).

3) Νέος φόρος πολυτελείας για πολυτελή ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Αυτός ο φόρος θα αντικαταστήσει την αύξηση του ΦΠΑ που απαίτησε το Eurogroup, καθώς αυτός θα βάρυνε όλους τους Έλληνες.

4) Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων θα κατευθυνθούν εξ΄ολοκλήρου ή κατά το μεγαλύτερος μέρος τους για τη μείωση του ελληνικού χρέους, σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού.

5) Τελειώνουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.