Skip to main content

Big brother στους υπουργούς!

Η φράση – απάντηση των επιτελών του Γ. Παπανδρέου στους υπουργούς «ηρεμήστε και αφήστε να μιλήσει μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός» δείχνει το βαρύ κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μελών του υπουργικού συμ
του Σπύρου Νάννου


Η φράση – απάντηση των επιτελών του Γιώργου Παπανδρέου στους υπουργούς «ηρεμήστε και αφήστε να μιλήσει μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός» δείχνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό το βαρύ κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου και του Μεγάρου Μαξίμου. Το κλίμα έχει γίνει βαρύτερο από την στιγμή που  Γιώργος Παπανδρέου έχει δώσει εντολή να σχηματιστεί φάκελος με την «απόδοση» των υπουργών σε αυτές τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και την συμβολή τους, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι οργισμένος από ορισμένους υπουργούς και ήδη με τους περισσότερους έχει μιλήσει τηλεφωνικά, όπως έκανε και σήμερα από το γραφείο του στη Βουλή. Ωστόσο και όπως προαναφέρθηκε, έχει δώσει εντολή να σχηματιστεί φάκελος που θα ελέγχει στο ποιοι εργάζονται και ποιοι κάθονται στα υπουργεία, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Και ο έλεγχος θα γίνει από την Δευτέρα. Ήδη μάλιστα έχει στείλει συγκεκριμένα μηνύματα σε Πάνο Μπεγλίτη και Δημήτρη Κουσελά. Την Δευτέρα, στο ΠΑΣΟΚ, περιμένουν να ανοίξουν αρκετά στόματα και ήδη προετοιμάζονται για αυτό. Παρόλα αυτά, υπάρχει γκρίνια για το ποιος εργάζεται και ποιος σφυρίζει αδιάφορα. Και αυτό θα φανεί στις… απαντήσεις που θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να διαρρέει μέσω  κύκλων πως τις επόμενες ημέρες θα μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό ωστόσο το  γαϊτανάκι, με τις διαρροές και τις ψιθύρους έχει προκαλέσει την μήνη των υπουργών και αναμένονται εξελίξεις!

Πιο συγκεκριμένα αρκετοί υπουργοί που μίλησαν και στη συνέχεια διάβασαν ή άκουσαν πως κυβερνητικοί κύκλοι τους «άδειαζαν», φαίνεται πως δεν το έχουν ξεχάσει και όπως διαρρέουν και εκείνοι με τη σειρά τους, θα μιλήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα, στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αρκετοί σημειώνουν πως θα θέσουν το θέμα των κυβερνητικών κύκλων στο ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτή η εξέλιξη, πάντως, είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει σε συγκρούσεις και ήδη πολλοί μιλούν για ανασχηματισμό. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αλλαγή που θα γίνει στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης όπως πρώτη έχει αποκαλύψει η Voria.gr. Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως δεν είναι τυχαίο πως τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Γιάννη Σγουρό.