Skip to main content

Βγαίνω... Voria

Η Voria.gr ψάχνει, διαλέγει και σας παρουσιάζει τέσσερις επιλογές για έξοδο στη Θεσσαλονίκη
Μερκούρεια 2014 
 
Πρεμιέρα κάνουν τα «20α ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2014» σήμερα, Παρασκευή με την παράσταση «Godspell».
 
Το έργο αποτελείται κυρίως από μια σειρά παραβολών, βασισμένων ως επί το πλείστον στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο, και τελειώνει με μια σύντομη αναφορά στα πάθη του Χριστού, ενώ το κείμενο διανθίζεται από τραγούδια σε διάφορα μουσικά είδη βασισμένα στο μεγαλύτερο μέρος τους σε κείμενα παραδοσιακών ύμνων.
 
Αν και η αρχική σύλληψη του έργου ήδη το τοποθετεί στη σύγχρονη εποχή (στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70), με τη νέα αυτή διασκευή το έργο πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης. 
 
Η υποκρισία και η αλαζονεία της εξουσίας, η βραδυκίνητη δικαιοσύνη, η άνιση συσσώρευση του πλούτου, τα χρέη, οι προκαταλήψεις και η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία, όλα βρίσκουν τα αντίστοιχά τους στην Ελλάδα του σήμερα. 
 
Η παράσταση θα προβληθεί σήμερα στις 21:00 στο  Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» 
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Μερκουρείων εδώ
 
Γενική είσοδος: 10 ευρώ (σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8€)
Προπώληση Εισιτηρίων: 
 
Ταμείο Βασιλικού Θεάτρου, Ταμεία ΚΟΘ (Αριστοτέλους), Viva.gr τηλ 13855, Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών 
Τηλ. πληροφοριών: 2315 200200
 
ωχ...ΗΛΕΚΤΡΑ
 
Με ένα καινούργιο, σύγχρονο έργο το «ωχ..Ηλέκτρα» του Αλέξη Καλλίτση, θα περιοδεύσει το φετινό καλοκαίρι ο Πέτρος Φιλιππίδης.
 
Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού: απευθύνεται δηλαδή σε ψυχολόγο.
 
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Αυγούστου στο Θέατρο Δάσους στις 21:15.
 
Εισιτήρια: 15€ (Προπώληση),  18€, 15€ (φοιτητικό) 13€ (άνεργοι, πολύτεκνοι) 
 
Προπώληση Εισιτηρίων:
Θεσσαλονίκη: Εκδοτήρια Πλατείας Αριστοτέλους.
Μέσω internet από το www.Viva.gr, ή στο τηλέφωνο 11876 
 
Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών
 
Περισσότεροι από 500 νέοι και νέες, μέλη ορχηστρικών συνόλων της Ελλάδας και του εξωτερικού, συναντιούνται από τις 21 ως τις 24 Αυγούστου 2014 στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών. Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από το Δήμο Δέλτα, φέτος στηρίζει και η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. 
 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αύλιο χώρο του Συνεδριακού κέντρου Σίνδου και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 24 Αυγούστου 
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
 
«360° Taratsa film Festival» 
 
Σε θερινούς κινηματογράφους μετατρέπονται τέσσερις ταράτσες της Θεσσαλονίκης από τις 20 ως τις 24 Αυγούστου 2014 .
 
Το «360° Taratsa film Festival» διοργανώνεται από τον πολιτιστικό οργανισμό «Επί Σκοπόν» με τη στήριξη της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. 
 
Στις τρεις από τις ταράτσες προβάλλονται κλασικές ταινίες και στην 4η, οι 38 μικρού μήκους ταινίες που επιλέχθηκαν για το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, το οποίο φέτος έχει θέμα το «360°». Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης θα απονεμηθούν από την κριτική επιτροπή τα βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. 
 
Οι ταράστες όπου θα προβληθούν ταινίες είναι οι εξής:
 
Γαλάζια ταράτσα | Wonderwall, Αιγύπτου 16A, Θεσσαλονίκη
Ματζέντα ταράτσα | Παλιό Χαμάμ, Μητροπολίτου Γενναδίου 11, Θεσσαλονίκη 
Κίτρινη ταράτσα, Fragile Βαλαωρίτου 29, Θεσσαλονίκη 
Μαύρη Ταράτσα - Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 29 
 
 Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ οι προβολές ξεκινούν στις 22:00
 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
 
Έργα Απόντων Καλλιτεχνών 
 
Έκθεση έργων «απόντων» καλλιτεχνών από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τις 12 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου 2014, στην Casa Bianca.
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται έργα των εκλιπόντων Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, Θανάση Μηνόπουλου, Κώστα Λούστα,Κώστα Τρακίδη, Λουκά Βενετούλια, Πολύκλειτου Ρέγκου, Νίκου Σαχίνη και Βασίλη Ρογκότη, η απουσία των οποίων από τον χώρο της τέχνης, είναι έντονα αισθητή.
Θα ακολουθήσει μελλοντικά δεύτερο μέρος παρουσίασης, με έργα περισσότερων καλλιτεχνών.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 – 15.00.