Skip to main content

Βενιζέλος: Υποχρέωσή μας η προστασία των πολιτών

Με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει, μεταξύ άλλων, το κοινωνικό σύνολο.
«Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη, ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να κάνει μερικές μέρες διακοπές, ενώ είναι αναγκαίο να μην φθάσουμε στην εφαρμογή της αναγκαστικής απόφασης για επίταξη», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων.

Επίσης τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί ο τουρισμός στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Παράλληλα, κάλεσε τους απεργούς να επιδείξουν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και εξέφρασε την ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα πριν την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης της κυβέρνησης, για την οποία είπε ότι καλώς ελήφθη.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, κατά την οποία παρουσίασε το νομοσχέδιο για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο περιλαμβάνεται κεφάλαιο για τη νέα κάθετη δομή διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.