Skip to main content

Beat: Αποκλειστικά την Uber αφορά η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Καμία αναλογία δεν υπάρχει μεταξύ της Beat και της Uber, και ο οποιοσδήποτε συσχετισμός γίνεται από άγνοια, αναφέρει η εταρεία.

Αποκλειστικά την Uber αφορά τόσο η ουσία όσο και το τυπικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Beat.

«Με βάση το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η απόφαση αναφέρει επί λέξει: 'μέσω μιας εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα διευκολύνεται έναντι αμοιβής η επικοινωνία μεταξύ μη επαγγελματιών οδηγών που χρησιμοποιούν δικό τους όχημα και ατόμων που επιθυμούν να μετακινηθούν εντός πόλης'. Είναι πασιφανές, λοιπόν, ότι καμία αναλογία δεν υπάρχει μεταξύ της Beat και της Uber, και ο οποιοσδήποτε συσχετισμός γίνεται από άγνοια», αναφέρει η Beat.

«Η Beat συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες και ήδη αδειοδοτημένους οδηγούς και επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (ταξί) που υπόκεινται πλήρως στο θεσμικό και ελεγκτικό καθεστώς των αρμοδίων αρχών. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγχυσης ή παρερμηνείας. Η σημερινή απόφαση δεν αφορά, ούτε επηρεάζει στο ελάχιστο τις θέσεις που έχει ήδη διατυπώσει η εταιρεία μας- μόνο τις ενισχύει» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η εφαρμογή μίσθωσης οχημάτων με οδηγό Uber παρέχει υπηρεσίες μεταφορών και μπορεί να υπαχθεί σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο όπως τα συμβατικά ταξί (δείτε εδώ).