Skip to main content

BCL: Το προφίλ της Μπεσικτάς παρουσίασε η ΚΑΕ Άρης

Ο Αυτοκράτορας αντιμετωπίζει εκτός έδρας σήμερα στις 19:00 την τουρκική ομάδα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League

Το προφίλ της αποψινής αντιπάλου του Άρη, Μπεσικτάς (19:00, Νοvasports2, ΕΡΤ3) για την 5η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Basketball Champions League παρουσίασε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ.

Αναλυτικά η παρουσίαση του «Αυτοκράτορα» για την τουρκική ομάδα:

«Η Besiktas Sompo Japan θεωρείται και φέτος, όπως και πέρυσι ένα από τα φαβορί για να φτάσει στο final four του Basketball Champion League και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Είναι μια από τις ομάδες με τα μεγαλύτερα budget στη διοργάνωση, διαθέτοντας ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ, επιπέδου Euroleague, με μεγάλο rotation και με πολύ ικανούς Τούρκους παίκτες εκτός από ξένους.

Ο Jon Diebler (29, 1,98),  που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Πανιώνιο είναι ένας παίκτης με έφεση στο μακρινό σουτ. Είναι ο πρώτος σκόρερ της τουρκικής ομάδας στη διοργάνωση με 16,3 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Ο γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, D.J. Strawberry (32, 1,96) παρέμεινε για δεύτερη χρονιά στο ρόστερ των Τούρκων κι έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, έχοντας 12,3 πόντους ανά παιχνίδι. Ο Kyle Weems (28, 1,98) είναι κι αυτός ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της, στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, μετρώντας 11,5 πόντους στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της.

Αν προστεθούν ο Αμερικανός γκαρντ, Ryan Boatright (25, 1,83) και ο Βραζιλιάνος σέντερ, Augusto Lima (26, 2,07) μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι είναι ομάδα με μεγάλο βάθος και ποιότητα. Νοκ άουτ λόγω τραυματισμού για την τουρκική ομάδα έχει τεθεί ο Earl Clark (29, 2,08), ίσως ο πιο ποιοτικός παίκτης της, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος λόγω τραυματισμού.

Η αντίπαλος του ΑΡΗ διαθέτει όμως και ικανούς Τούρκους όπως ο Kenan Sipahi (22, 1,97), ο Erkan Veyseloglu (34, 2,01), ο Sertac Sanli (26, 2,11), o Can Maxim Mutaf (26, 1,90) και φυσικά η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της ο πολύπειρος σέντερ Semih Erden (31, 2,11), επί σειρά ετών διεθνής και με θητεία και στο ΝΒΑ, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και στις Anadolu Efes και Fenerbahce.

Προπονητής είναι ο 45χρονος άλλοτε σπουδαίος γκαρντ, Ufuk Sarica, ο οποίος διανύει τη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της Besiktas Sompo Japan. Την περυσινή σεζόν την οδήγησε στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου ηττήθηκε από τη Fenerbahce με 4-0.

Η Besiktas Sompo Japan βρίσκεται στην πρώτη θέση του Δ' Ομίλου του Basketball Champions League μαζί με τη Nanterre 92, με απολογισμό τρεις νίκες και μια ήττα. Στο τουρκικό πρωτάθλημα έχει ρεκόρ 3-2 και στο τελευταίο της παιχνίδι επιβλήθηκε εντός έδρας της Darussafaka των Ντέιβιντ Μπλατ και Ουίλ Κάμινγκς με 88-84, στην παράταση.

Έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα (1975, 2012), ένα Κύπελλο (2012) κι ένα Super Cup που στην Τουρκία ονομάζεται President's Cup. Στην τροπαιοθήκη της βρίσκεται και το EuroChallenge (2012)».