Skip to main content

Βαθιά ανάσα των εμπόρων της Καβάλας από την κίνηση στις εκπτώσεις

Την ικανοποίησή του για την κίνηση στην αγορά κατά την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ενώ οι καταναλωτές επωφελούνται από μειώσεις τιμών έως και 60%.
Σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινείται η αγορά της Καβάλας την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, παίρνοντας βαθιά ανάσα από την πολύμηνη κρίση.  Οι προσφορές σε διάφορα προϊόντα φτάνουν έως και το 60%, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να επωφελούνται και να αγοράζουν (κυρίως είδη ένδυσης) ξανά σαν τον …παλιό, καλό καιρό!

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης, μιλώντας στη voria.gr εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των καταναλωτών και επισημαίνει τη σπουδαιότητα τόνωσης της αγοράς σε μια ιδιαίτερα προβληματική περίοδο.

«Όπως ενημερώνομαι από τους συναδέλφους, αυτές τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων οι καταναλωτές ξαναγέμισαν τα καταστήματά τους –ύστερα από πολύ καιρό…  Οι μεγάλες μειώσεις τιμών έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να ψωνίσει και στον εμπορικό κόσμο να ανασάνει με ανακούφιση, αφού η οικονομική δυσπραγία μας έχει χτυπήσει πολύ έντονα τελευταία.  Είναι ενθαρρυντικό ότι οι καταναλωτές προτιμούν την τοπική αγορά, καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.», είπε και πρόσθεσε:

«Αν, μάλιστα, δεν υπήρχε τις μέρες αυτές η αναστάτωση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ίσως τα πράγματα να πήγαιναν ακόμα καλύτερα. Φυσικά, η αγορά της επαρχίας έχει ανάγκη τους αγρότες καταναλωτές και συμπάσχουμε κι εμείς μαζί τους.  Εάν δεν τα βγάζουν πέρα οι αγρότες οικονομικά, αυτό έχει σοβαρό αντίκτυπο σε αγορές όπως της Καβάλας…  Όπως και να έχει, πάντως, καιρό είχαμε να δούμε τόση κίνηση στην αγορά μας και αυτό μας δίνει κουράγιο για το μέλλον –που προδιαγράφεται δύσκολο…».

Όπως εκτιμά ο κ. Ηλιάδης, η κίνηση θα παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα έως το τέλος της εκπτωτικής περιόδου (τέλη Φεβρουαρίου), τονώνοντας την αγορά με «ζεστό χρήμα», ενώ οι καταναλωτές θα αποκτήσουν σε τιμές ευκαιρίας προϊόντα που ίσως τους ήταν απρόσιτα στις κανονικές τιμές.