Skip to main content

Basket ChL: Κόντρα στη Μούρθια η ΑΕΚ στον ημιτελικό του Final 4

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της τελικής φάσης του Basketball Champions League - Το άλλο ζευγάρι είναι Λούντβιγκσμπουργκ-Μονακό

Τον αντίπαλό της στα ημιτελικά του Final 4 του Basketball Champions League έμαθε η ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Μούρθια στον δρόμο προς τον τελικό. Το άλλο ζευγάρι είναι Λούντβιγκσμπουργκ - Μονακό. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που θα φιλοξενήσει άλλωστε και τη διοργάνωση.

Μεταξύ των ομιλητών στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν την κλήρωση, ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκτελεστικός διευθυντής του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, αλλά και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

«Καλωσορίζω και τις υπόλοιπες ομάδες που μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έφτασαν στο Final 4. Θέλω να συγχαρώ όλο το τιμ της FIBA που έχει τρέξει τη διοργάνωση και έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ήδη στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του τρέχει με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Ο στόχος μας σαν ΑΕΚ είναι να γίνει ένα Final 4 αντάξιο της ιστορίας πετυχημένων διοργανώσεων που έχει η χώρα μας και αντάξιο της ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις εικόνες του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό. Σε μια ιστορική χρονιά για μας θα είναι πολύ σημαντικό», είπε αρχικά ο κ. Αγγελόπουλος.

«Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους το έχει αναλάβει η ΑΕΚ»

Με τον κ. Βασιλειάδη να παίρνει στη συνέχεια τον λόγο και να τονίζει: «Όταν ο κ. Αγγελόπουλος μιλούσε αρκετούς μήνες πριν για το Final 4, όντας πεπεισμένος πως η ΑΕΚ θα φτάσει εκεί, μου έκανε την πρόταση να γίνει εδώ. Στην αρχή το αντιμετώπισα περισσότερο διπλωματικά, γιατί ήταν κάτι πολύ μελλοντικό, αλλά όσο προχωρούσε η ΑΕΚ εμείς καταπιανόμασταν στη ΓΓΑ με αυτή την ιδέα και μας άρεσε που θα φιλοξενήσουμε ξανά στη χώρα μας ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Θέλαμε να κάνουμε μια διοργάνωση διαφορετική από τις υπόλοιπες. Θα συνδράμουμε για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, παρότι κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες οι εγκαταστάσεις δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Το μεγαλύτερο βάρος θα το επωμιστεί η ΑΕΚ, το μικρότερο εμείς. Θέλουμε επί τη ευκαιρία να ανοίξουμε κουβέντα για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Να γίνει μέσα σε αυτή τη γιορτή ένας ουσιαστικός διάλογος για το τι αθλητισμό θέλουμε. Ευχαριστούμε τη FIBA που έκανε δεκτό το αίτημά μας και υποσχόμαστε πως θα είναι η καλύτερη διοργάνωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Κομνηνού: «Το μεγαλύτερο κόστος το αναλαμβάνει η ΚΑΕ ΑΕΚ, που έχει αναλάβει να αποπληρώσει ένα δικαίωμα διοργάνωσης και παράλληλα να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Εκεί η βοήθεια της πολιτείας και της ΕΟΚ είναι δεδομένες. Το συνολικό κόστος θα πλησιάζει στο ένα εκατομμύριο. Πολλά περισσότερα μπορούμε να πούμε απολογιστικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαγκρώνης επισήμανε: «Θεωρώ δεδομένη την επιτυχία του Final 4. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας ως ΕΟΚ, που θα φιλοξενηθεί εδώ, στη δεύτερη χρονιά ζωής της διοργάνωσης. Κόντρα σε πολλά φυσικά και τεχνητά εμπόδια, το BCL αναπτύσσεται και κερδίζει την εκτίμηση του κοινού. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει, καταλαβαίνει την αναγνώριση των αθλητικών επιδόσεων που προσφέρει η διοργάνωση. Η ΕΟΚ με την πολύτιμη τεχνογνωσία της θα συνδράμει για τη διεκπεραίωση της διοργάνωσης. Είμαστε βέβαιοι πως σβήνοντας τα φώτα η Ελλάδα και το BCL θα νιώθουν όμορφα για όσα έχουν διαδραματιστεί».