Skip to main content

Βασιλειάδης: «Να βρούμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού»

Την άποψη του για την προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας εξέφρασε ο Κώστας Βασιλειάδης.

 

Ο Κώστας Βασιλειάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ μίλησε για την καλοκαιρινή προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας αλλά και τους στόχους της.
 
Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
Πώς πήγε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι;
 
"Πήγε καλά με ένα τεχνικό επιτελείο που έχει διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ο προπονητής έχει τον τρόπο να μας δώσει να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει μέσα στο γήπεδο. Δουλέψαμε πολύ καλά. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, αλλά μέρα με τη μέρα, μέσα από την προσπάθεια όλων και τη δουλειά μπήκαμε σε ένα ρυθμό. Γνωρίζουμε τις απουσίες που υπάρχουν, αλλά όσοι είμαστε εδώ προσπαθούμε για το καλύτερο και οι 12 που τελικά θα ταξιδέψουν στη Λιθουανία θα είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ομάδα, γιατί οι στόχοι παραμένουν πάντα υψηλοί όταν μιλάμε για την Εθνική".
 
Τι να περιμένουμε να δούμε από την Εθνική Ομάδα στο παρκέ;
 
"Σίγουρα είναι ένα από τα πιο νεανικά σύνολα. Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία και υπάρχουν παιδιά που φέτος έπαιξαν για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν έχουν και τόσο μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια αυτού του επιπέδου. Το αντισταθμίζουν όμως άλλοι παράγοντες όπως το ταλέντο, η όρεξη για δουλειά, η επιθυμία για διακρίσεις. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να βρούμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού, γιατί όπως είπα και πριν οι απουσίες είναι αρκετές. Νομίζω ότι σιγά-σιγά μέσα από τη δουλειά, όπως είπε και ο κόουτς η άμυνα θα μας δίνει τις νίκες, γιατί στην επίθεση υπάρχει πολύ ταλέντο. Και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό".
 
Πόσο μπορεί να μας επηρεάσει το γεγονός ότι ίσως μέσω του λοκ άουτ, ίσως γιατί κρίνεται η παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, πολλές ομάδες θα παρουσιαστούν ενισχυμένες στο Ευρωμπάσκετ;
 
"Είναι ένα μείον για εμάς αυτό, αλλά υπάρχει κι ο αντίλογος. Οι καλές ομάδες δεν δημιουργούνται αυτόματα, γιατί βρίσκονται σ’ αυτές 5-6 ή περισσότεροι παίκτες από το ΝΒΑ για παράδειγμα. Το ζητούμενο για κάθε ομάδα είναι να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο με καλή χημεία. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Έχουμε ένα καλό σύνολο, όλοι παίζουμε για την ομάδα και όλοι βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Δεν στερούμε σε τίποτα εκτός από εμπειρία από τις υπόλοιπες ομάδες. Ο καθένας μας προσπαθεί να κάνει όσο πιο σωστά γίνεται τη δουλειά του, για να βοηθήσει την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Σίγουρα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά από τις προπονήσεις. Τα φιλικά θα μας δείξουν το δρόμο, συνεχίζοντας τη δουλειά καθημερινά".
 
Πόσο διαφορετικά αισθάνεσαι εσύ, μετά από την τόσο καλή χρονιά που είχες στην Ισπανία τόσο σε ομαδικό, όσο και ατομικό επίπεδο;
 
"Με βοήθησε αυτή η χρονιά. Έχω αυτοπεποίθηση, έχω βελτιωθεί αρκετά στο παιχνίδι μου. Σημασία όμως για μένα αυτή τη στιγμή κι εδώ που βρίσκομαι είναι να δώσω αυτό που ζητάει ο κόουτς. Νιώθω πιο έτοιμος, αλλά είναι απόφαση του προπονητή, ποιοι θα είναι τελικά στην ομάδα. Τώρα μετράει να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Και το ίδιο πιστεύω ότι σκέφτονται όλοι όσοι βρίσκονται εδώ...".