Skip to main content

Βαγδάτη - Παρίσι μετά από 20 χρόνια

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Ιράκ σχεδιάζει να επαναλάβει τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Βαγδάτης και Παρισιού μετά από 20 χρόνια, ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση.
Ο εθνικός αερομεταφορέας του Ιράκ σχεδιάζει να επαναλάβει τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Βαγδάτης και Παρισιού μετά από 20 χρόνια,ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση.

Η κρατική Iraqi Airways θα υπογράψει μία συμφωνία με τις γαλλικές αρχές στα μέσα του μήνα για την επανάληψη των εβδομαδιαίων πτήσεων μεταξύ Βαγδάτης και Παρισιού,αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες επαναλαμβάνουν τις πτήσεις τους προς το Ιράκ ύστερα από τη μείωση της έντασης τους τελευταίους 18 μήνες παρά τους κινδύνους στις αερομεταφορές στην ασιατική χώρα όπου εξακολουθεί να αποτελούν σύνηθες φαινόμενο οι βομβιστικές επιθέσεις .

Οι πτήσεις από την Βαγδάτη προς άλλους προορισμούς στη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει σιγά σιγά να εκτελούν απευθείας πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς αφού υπάρχει ζήτηση.

Οι Ιρακινές Αερογραμμές άρχισαν πρόσφατα απευθείας πτήσεις προς Στοκχόλμη και εξετάζουν να κάνουν το ίδιο προς Γερμανία ως επόμενο προορισμό,ανέφερε αρμόδιος αξιωματούχος.