Skip to main content

Β.Ράπανος: Η χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο

Τι απάντησαν οι επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας στους προβληματισμούς 30 περίπου επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, κατά τη διάρκεια κλειστού γεύματος εργασίας, πο
«Η χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης προσωπογραφιών όλων των Διοικητών της τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε στο μορφωτικό ίδρυμα της ΕτΕ στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, οι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανος και Α. Ταμβακάκης, συμμετείχαν σε κλειστό γεύμα εργασίας, με συνδαιτημόνες 30 περίπου επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Ν. Πέντζος και οι επιχειρηματίες Μυλωνάς και Χαΐτογλου).

Στους έντονους προβληματισμούς για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης, οι επικεφαλής της ΕτΕ απάντησαν οτι είναι πολύ στενά τα περιθώρια για ευνοϊκότερους όρους χρηματοδότησης, διότι η αύξηση του κόστους δανεισμού της χώρας έχει μεταφερθεί στη διατραπεζική, με αποτέλεσμα το κόστος χρήματος να είναι υψηλό και για τις τράπεζες. Όπως ανέφερε το ηγετικό δίδυμο της ΕτΕ, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα βρίσκεται εν αναμονή της εφαρμογής των αναπτυξιακών μέτρων που εξήγγειλε η αρμόδια υπουργός κα Κατσέλη, με στόχο την αναθέρμανση της παγωμένης μηχανής της ελληνικής οικονομίας.