Skip to main content

Σε αυτούς τους δήμους της Θεσσαλονίκης θα προσληφθούν οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνόμοι

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να έχει εκδοθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Στη δεύτερη θέση στην επικράτεια των περισσότερων θέσεων προς κάλυψη στη δημοτική αστυνομία βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στην επερχόμενη προκήρυξη που αφορά την κάλυψη 1.213 θέσεων στη δημοτική αστυνομία στην επικράτεια, κατόπιν αιτημάτων των δήμων, στον δήμο Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν 80 δημοτικοί αστυνόμοι. Ακόμη, 20 θέσεις θα καλυφθούν στον δήμο Θέρμης και από 15 στους δήμους Θερμαϊκού και Καλαμαριάς. Οι περισσότερες θέσεις θα καλυφθούν από τον δήμο Αθηναίων (181 θέσεις) και ακολουθούν, πλην Θεσσαλονίκης: Πειραιώς (77), Χανίων (37), Ηρακλείου Κρήτης (30), Αχαρνών (16) και Χαλκιδέων (13).

Οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία

Αυτή την περίοδο το υπουργείο Εσωτερικών καταρτίζει τη λίστα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια θα αποστείλει στο ΑΣΕΠ, προκειμένου η σχετική προκήρυξη να έχει εκδοθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι προσλήψεις στο αναβαθμισμένο σώμα θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: Να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους. Όσοι κριθούν κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

α) Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).

β) Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4' και 20΄΄ (μία προσπάθεια).

γ) Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες).

δ) Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

ε) Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.

Όσοι προσληφθούν θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών, που παρέχεται από την ΕΛΑΣ και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Κεραμέως: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Κεραμέως επισημαίνει τα εξής:

«Οι αλλαγές στο κράτος αποτελούν μέσο για να υπηρετήσουμε τους πολίτες με σεβασμό και προτεραιότητα στις ανάγκες τους. Σε αυτή την προσπάθεια, θα πορευθούμε με τη συνεργασία του πιο πολύτιμου στοιχείου του Δημοσίου Τομέα, του ανθρώπινου δυναμικού. Δρομολογούμε την επιτάχυνση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Τοποθετώντας «τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση» επιτυγχάνουμε μέγιστη αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού μας και βέλτιστη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον πολίτη που συναλλάσσεται με το δημόσιο».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ