Skip to main content

Αξιόπιστα τα εκλογικά αποτελέσματα στο Ιράκ, δηλώνει ο ΟΗΕ

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ χαρακτήρισε από τη Βαγδάτη τις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα αξιόπιστες και χαιρέτισε το δημοψήφισμα της 7ης Μαρτίου ως επιτυχία.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Αντ Μέλκερτ χαρακτήρισε σήμερα από την Βαγδάτη τις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα αξιόπιστες και χαιρέτισε το δημοψήφισμα της 7ης Μαρτίου ως επιτυχία, καλώντας παράλληλα τους διάφορους υποψήφιους «να αποδεχτούν τα αποτελέσματα».

«Η γνώμη του ΟΗΕ είναι ότι αυτές οι εκλογές ήταν αξιόπιστες και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας προς τον ιρακινό λαό για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο κ. Μέλκερτ σε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Παράλληλα κάλεσε όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους τους να αποδεχτούν τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι και ο αντίπαλός του Ιγιάντ Αλάουι που τα ποσοστά τους είναι πολύ κοντά, έδειξαν αποφασισμένοι να κονταροχτυπηθούν μέχρι τέλους για τη θέση του πρωθυπουργού.

Η κατανομή των εδρών στο κοινοβούλιο των 325 θέσεων δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι την τελική επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

Οι οπαδοί του κ. αλ-Μάλικι πάντως ζήτησαν και νέα καταμέτρηση, αίτημα που απορρίφθηκε από την κεντρική εκλογική επιτροπή.