Skip to main content

Σήμερα η εκκίνηση στον μαραθώνιο του Open House Thessaloniki

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον 48ωρο μαραθώνιο ξεναγήσεων σε 83 κτήρια της πόλης που ξεκινάει σήμερα στο πλαίσιο του Open House.

Ξεκινάει σήμερα ο 48ωρος μαραθώνιος ξεναγήσεων σε 83 εξέχοντα κτήρια της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki (OHT) που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή.

Η πλειοψηφία των κτηρίων συμμετέχουν στη διοργάνωση και τις 2 ημέρες (δείτε όλα τα κτήρια εδώ), ενώ οι ξεναγήσεις ξεκινούν το πρωί από τις 10.00 και μετά. 

Για να επισκεφθείτε το χώρο που έχετε επιλέξει, πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και να σπεύσετε στο σημείο.

Καλό είναι να επισκέπτεστε τους χώρους σχετικά νωρίς καθώς για τις ξεναγήσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους χώρους.

Σύμφωνα με τη διοργάνωση, οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και να σέβονται τις ειδικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάθε χώρος προκειμένου να εισέλθουν σε αυτόν (πχ. απαγόρευση λήψης φωτογραφιών, είσοδος χωρίς παπούτσια ή με πλαστικά σακουλάκια, επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας).

Δημόσια κτήρια, ιδιωτικά διαμερίσματα, χώροι πολιτισμού, επαγγελματικοί χώροι, μουσεία, εκκλησίες, σχολεία, μνημεία και κατακόμβες είναι έτοιμα να αφηγηθούν την ιστορία που τα συνοδεύει. Από επαγγελματικούς χώρους συμπεριλαμβάνονται ιατρεία, το νοσοκομείο «Γεννηματάς» με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του, οι βίλες της συνοικίας των Εξοχών, το πρώτο παράρτημα του Γυμνασίου Αρρένων. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν από κοντά, μεταξύ άλλων, το Μουσείο Σιδηροδρομικού Σταθμού στο Κορδελιό, το Σταθμό Μετρό στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή αλλά και βίλες σύγχρονου σχεδιασμού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Δράσεις - έκπληξη

Γιορτάζοντας τα 5 χρόνια του, το Open Thessaloniki θα διοργανώσει δράσεις-έκπληξη σε 7 κτήρια και συγκεκριμένα στο Ολύμπιον, το Μπενσουσάν Χαν, το Αλατζά Ιμαρέτ, την Παραδοσιακή Κατοικία του 19ου αιώνα, το Κρατικό Ωδείο, την Έπαυλη Μοδιάνο και τη Βίλα Καπαντζή.

Open Bike

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης Open Bike, θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικές διαδρομές ξεναγήσεων στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή κοντά στη Νέα Παραλία, αλλά όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Οι επισκέπτες του Open House έχουν τη δυνατότητα και φέτος να συμμετέχουν στον διαγωνισμό φωτογραφίας της διοργάνωσης, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, με hastag #baufox_oht2016.

Με αφορμή τη συνεργασία με την εταιρεία δομικών υλικών υλικών Baufox ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Υλικά» ενώ οι φωτογραφίες που θα αποδώσουν με τον καλύτερο και πιο πρωτότυπο τρόπο το θέμα θα κερδίσουν δώρα (φωτογραφικές μηχανές)

Open Box

Πληροφορίες για το Open House μπορείτε να βρείτε στο γυάλινο box που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Μητροπολέως. Το περίπτερο (info point) λειτουργεί μέχρι και την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ. Από εκεί μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε και αναμνηστικά προϊόντα του θεσμού.

Πείτε τη γνώμη σας!

Σήμερα θα αναρτηθεί στη σελίδα του event OPEN HOUSE Thessaloniki 2016 στο Facebook δημοσκόπηση, στην οποία οι επισκέπτες μπορούνν να ψηφίσουν ποια ήταν η αγαπημένη τους ξενάγηση και να αφήσουν το σχόλιο τους για τη διοργάνωση.

Όσοι συμμετέχουν, μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για συλλεκτικά δώρα ενώ δίνουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα στην αντίστοιχη ομάδα εθελοντών να επιβραβευτεί με αναμνηστικά δώρα. Η δημοσκόπηση ξεκινάει σήμερα το πρωί και λήγει αύριο Κυριακή στις 21.00.

Ώρα για πάρτυ!

Η αυλαία του OHT κλείνει με τη διοργάνωση του καθιερωμένου πάρτυ λήξης,όπου προσκεκλημένοι είναι όλοι οι φίλοι της διοργάνωσης: εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες!

Φέτος, το πάρτυ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 9 το βράδυ στο ΣΤΕΡΕΟ (Βαμβακά 3-5, πίσω από το Αλκαζάρ).