Skip to main content

Αύριο οι υπογραφές Τσίπρα-Μπορίσοφ για τη σιδηροδρομική σύνδεση

Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο στον Βούλγαρο ομόλογό του στο ξενοδοχείο «Ιμαρέτ» της Καβάλας - Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας

Αύριο μπαίνουν οι υπογραφές από Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Σήμερα μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο στον Βούλγαρο ομόλογό του στο ξενοδοχείο «Ιμαρέτ» της Καβάλας.

Από ελληνικής πλευράς στο δείπνο παρακάθισαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Αύριο το πρωί οι δύο πρωθυπουργοί θα παραστούν στην τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας και το υπουργείο Μεταφορών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας και θα κάνουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Το μνημόνιο συνεργασίας είναι το πρώτο αποτέλεσμα των τεχνικών συναντήσεων και των πολιτικών διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν πέρυσι το Σεπτέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, στην πρώτη συνάντηση της μεικτής διακρατικής επιτροπής.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την προετοιμασία όλων των τεχνικών, οικονομικών και νομικών στοιχείων που απαιτούνται για τη δημιουργία διακρατικού Φορέα Υλοποίησης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής γραμμής από τη Θεσσαλονίκη έως το Ρούσε της Βουλγαρίας.

Η σιδηροδρομική αυτή γραμμή θα συνδέει τρία λιμάνια της Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) με τρία λιμάνια της Βουλγαρίας (Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε στον ποταμό Δούναβη).