Skip to main content

Αύριο η εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό

Η ΕΠΟ ενημέρωσε επίσημα για την ημέρα και ώρα εκδίκασης της προσφυγής του Δικεφάλου - Ανοικτό το ενδεχόμενο γιορτής χωρίς Κούπα για την ΑΕΚ

Την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή της βαριάς τιμωρίας που του έχει επιβληθεί πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τα γεγονότα του ντέρμπι με την ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και, πλέον, η υπόθεση θα εκδικαστεί σε τρίτο βαθμό.
 
Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ, η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (3/5) στις 11 π.μ..

Η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

«Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε για την ακόλουθη συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

ΠΕΜΠΤΗ 03.05.2018 ΏΡΑ: 11.00

Προσφυγή 1)της ΠΑΕ ΠΑΟΚ 2) του Ιωάννη ( Ιβάν) Σαββίδη , Προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του Lubos Michel του Michal, Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά 1) της με αριθμό 23/2018 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, και 2) της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εξέδωσε την απόφασή της στις 23 Απριλίου, με την οποία απορρίπτεται η έφεση του Δικεφάλου.

Στην πρωτόδικη απόφαση ο αθλητικός δικαστής, Σπύρος Καποδίστριας, είχε κατακυρώσει το παιχνίδι με 3-0 υπέρ της Ένωσης και είχε επιβάλει τις ακόλουθες ποινές στον ΠΑΟΚ:

- Αφαίρεση 3 βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

- Αφαίρεση 2 βαθμών στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

- Ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ.

- Στον Ιβάν Σαββίδη ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ

- Στον Λούμπος Μίχελ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ!

Η εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ και η φιέστα της ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ στον τρίτο βαθμό θα προσπαθήσει να αλλάξει την απόφαση και αύριο θα έχει πάλι τριπλή εκπροσώπηση με τους Λάμπρο Μπίρδα, Λάκη Σημαιοφορίδη και Αχιλλέα Μαυρομάτη. Τονίζεται πως μέχρι -το αργότερο- την Παρασκευή (5/5) θα πρέπει να έχει βγει η απόφαση και, αν είναι υπέρ της Ένωσης, όπως στους δυο προηγούμενους βαθμούς, τότε θα μπορεί να κάνει κανονικά τη φιέστα της και να σηκώσει το τρόπαιο το Σάββατο (6/5) μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εντούτοις, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην εκδοθεί απόφαση μέχρι την Παρασκευή, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League και ως εκ τούτου να μη μπορεί να γίνει καν απονομή του τίτλου.

Μια σκέψη η οποία τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος στους «κιτρινόμαυρους», είναι αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα η ομάδα να μπει σε ένα ανοικτό πούλμαν και να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια.