Skip to main content

Αύριο η δίκη Παπαγεωργόπουλου και άλλων έξι για τις ειδικές εντολές

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ώστε αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω φόρτου εργασίας του δικαστηρίου.

Για αύριο Παρασκευή μετατέθηκε η δίκη για τις ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης, μια υπόθεση για την οποία κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και άλλα έξι άτομα.

Η εκδίκαση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ώστε αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω φόρτου εργασίας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Πιο αναλυτικά, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, ένας προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας, ένας διαχειριστής πληρωμών, δύο προϊσταμένες του Τμήματος Εξόδων και μια διαχειρίστρια της παγίας προκαταβολής και αρμόδια για τις πληρωμές ειδικών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση να μην εκταμιεύουν χρήματα από το ταμείο του Δήμου χωρίς νόμιμο τίτλο πληρωμής, όπως είναι το χρηματικό ένταλμα, εντούτοις εξέδωσαν ειδικές εντολές πληρωμής, συνολικού ποσού περίπου 900.000 ευρώ, από το 1999 έως το 2005. Επίσης, γνώριζαν ότι υφίστατο βλάβη η περιουσία του Δήμου προς όφελος των πιστωτών στους οποίους καταβάλλονταν χρήματα.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο βούλευμα, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος «δεν τους ανακάλεσε από τα καθήκοντά τους, παρότι γνώριζε ότι προέβαιναν κατ' εξακολούθηση στην έκδοση ειδικών εντολών {...}Οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης της Ταμειακής Υπηρεσίας τον ενημέρωναν μετά την έκδοση και εκτέλεση κάθε μίας Ειδικής Εντολής για το προδήλως παράνομο της πληρωμής χρημάτων».