Skip to main content

Αύριο οι αποφάσεις για την παράταση στην υποβολή δηλώσεων

Η παράταση θα είναι λίγων ημερών και θεωρείται απίθανο να διαρκέσει πέραν του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου, αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες.

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες, η παράταση θα είναι λίγων ημερών και θεωρείται απίθανο να διαρκέσει πέραν του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου. Πιθανότερη ημερομηνία για τη λήξη της θεωρείται η 14η Ιουλίου.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την επιστροφή των παραβόλων που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι ήταν στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα.

Επίσης, αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο παράβολο των 250 ευρώ, το οποίο πλέον πρόκειται να κλιμακωθεί ανάλογα με το μέγεθος του κυβισμού των οχημάτων.

Έτσι, όπως διευκρινίστηκε, το παράβολο θα ορισθεί στα 100 ευρώ για δίτροχα έως 250 κυβικά, στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, στα 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών και σε 250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.