Skip to main content

Αβραμόπουλος: Το αποτεφρωτήριο πρέπει να γίνει στο επόμενο 6μηνο

Το αποτεφρωτήριο αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση έναντι των πολιτών οι οποίοι επιλέγουν την αποτέφρωση, τονίζει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στη Θεσσαλονίκη αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της παράταξής μας και του δημάρχου, η οποία, όμως, βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα, τονίζει, σε μήνυμά του στο Facebook, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει πως το αποτεφρωτήριο νεκρών αποτελεί «στοιχειώδη υποχρέωση έναντι των πολιτών οι οποίοι επιλέγουν την αποτέφρωση αντί της ταφής και επιβεβλημένη προσαρμογή στη διεθνή πραγματικότητα».

Όπως επισημαίνει, «δεν μπορεί το θέμα αυτό να γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης με όσους επενδύουν σε θεολογικούς και Κανονικούς της εκκλησίας λόγους».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σημειώνει πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, εφ΄ όσον η πολιτική βούληση έχει κατ’ επανάληψη εκφραστεί.

«Το στάδιο της εξαγγελίας πρέπει να μετεξελιχθεί σε στάδιο υλοποίησης στους αμέσως επόμενους έξι μήνες. Προσωπικά, έχω αναλάβει δέσμευση απέναντι σε αγαπημένο μου πρόσωπο το οποίο επιθυμεί να αποτεφρωθεί. Πώς μπορώ να φανώ, λοιπόν, ασυνεπής;», καταλήγει.