Skip to main content

Αβραμόπουλος σε Μπουτάρη: Δεν υπογράφω... ομολογία πίστεως

Θεωρώ προσβλητικό για εμένα αλλά και ανάξιο για εσένα να καλούμαι να υπογράψω «ομολογία πίστεως», τόνισε ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Την κάθετη αντίθεσή του στη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε σχέση με το κείμενο στήριξης των μελών της Πρωτοβουλίας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος και συνιδρυτής της παράταξης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος εξηγεί ότι έλαβε επιτακτικό μήνυμα να υπογράψει το σχετικό κείμενο για τη δήλωση «κοινωνικών φρονημάτων», όπως τη χαρακτηρίζει, και κάνει λόγο για «ομολογία πίστεως» που προσβάλει τον ίδιο και δεν αρμόζει στον δήμαρχο και επικεφαλή της «Πρωτοβουλίας» Γιάννη Μπουτάρη.

«Θεωρώ προσβλητικό για εμένα αλλά και ανάξιο για εσένα να καλούμαι να υπογράψω …«δήλωση κοινωνικών φρονημάτων» και «ομολογία πίστεως». Δεν σου ταιριάζουν ούτε και σου αρμόζουν τέτοιες πρακτικές, οι οποίες παραπέμπουν σε κόμματα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και πόρρω απέχουν από την πολυφωνική παράταξη που δημιουργήσαμε», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος με επιστολή του προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος υπενθυμίζει ότι «απερίφραστα και κατ’ επανάληψη» έχει καταδικάσει ήδη από χθές τις προσωπικές επιθέσεις και τα υβριστικά σχόλια για το πρόσωπο του δημαρχου, καθώς και τις αντιθεσμικές παρεκτροπές που αιωρούνται.


Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αβραμόπουλου προς τον κ. Μπουτάρη, όπως την κοινοποίησε ο ίδιες στο Facebook:

"Γιάννη, πριν λίγη ώρα έλαβα ειδοποίηση, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι πρέπει να προσυπογράψω κείμενο με το επιτακτικό, μάλιστα, μήνυμα: «Η έγκρισή σας στο κείμενο που σας κοινοποιείται, επείγει να ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 19.00 σήμερα, Πέμπτη 15.02.18 και να αποσταλεί ως "απάντηση" στη δ/νση από την οποία λάβατε αυτό το μήνυμα.»

Θεωρώ προσβλητικό για εμένα αλλά και ανάξιο για εσένα να καλούμαι να υπογράψω …«δήλωση κοινωνικών φρονημάτων» και «ομολογία πίστεως». Δεν σου ταιριάζουν ούτε και σου αρμόζουν τέτοιες πρακτικές, οι οποίες παραπέμπουν σε κόμματα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και πόρρω απέχουν από την πολυφωνική παράταξη που δημιουργήσαμε.

Απερίφραστα και κατ’ επανάληψη καταδίκασα ήδη από εχθές τις προσωπικές επιθέσεις και τα υβριστικά σχόλια για το πρόσωπό σου καθώς και τις αντιθεσμικές παρεκτροπές που αιωρούνται.
Την άποψή μου για τη λύση του ζητήματος των σχέσεων της Ελλάδας με την πΓΔΜ (για την οποία εξέφρασες την ευαρέσκειά σου) τη διατύπωσα με ευθύ και σαφή τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12.02.2018, τη δε κριτική μου για τις δηλώσεις σου, την άσκησα στο πλαίσιο του δημοκρατικού μου καθήκοντος με πολιτικό τρόπο και επιχειρήματα.

Επισημαίνω ότι, ουδέποτε έχουν αποκρυσταλλωθεί ως αποφάσεις της παράταξης οι κατά καιρούς αντιφατικές δημόσιες δηλώσεις σου –τις οποίες εσύ ο ίδιος κατόπιν αναιρείς ως «λανθασμένες» ή «θύματα παρερμηνείας». Επομένως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κειμένου που παρέλαβα ότι «Οι απόψεις του Δημάρχου και της «Πρωτοβουλίας» για το συγκεκριμένο θέμα είναι διατυπωμένες δημοσίως και δεν μεταβάλλονται ανάλογα με την εκάστοτε φορά των πολιτικών ανέμων.»

Άλλωστε, η αδυναμία του δημοτικού συμβουλίου να εκδώσει ένα ψήφισμα καταδεικνύει αυτήν ακριβώς την απουσία αποκρυσταλλωμένης και εμπεδωμένης θέσης της παράταξης.

Προς ενημέρωσή σου, σου παραθέτω σημερινή μου ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το θέμα νομίζω ότι πρέπει να λήξει εδώ. Ο λόγος σου πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την πόλη.

Παναγιώτης Αβραμόπουλος"