Skip to main content

Αβραμόπουλος:Η Koμισιόν στηρίζει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Ο κ. Αβραμόπουλος χαιρέτισε την υπογραφή συμφωνιών μεταξύ δύο ελληνικών τραπεζών (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

«Η παρουσία μου εδώ καταδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να βγει από το τούνελ της οικονομικής ύφεσης και να επιστρέψει οριστικά στην ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα» τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο, με τίτλο: «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα», που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας - DG GROW) και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Ο κ. Αβραμόπουλος χαιρέτισε την υπογραφή συμφωνιών μεταξύ δύο ελληνικών τραπεζών (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, για την στήριξη με 420 εκατομμύρια, 2000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο που εκπροσωπώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην υπογραφή συμφωνιών, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», οι οποίες αποτελούν την «κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας» είπε, χαρακτηρίζοντας "εμβληματική" την πρωτοβουλία Γιούνκερ, στην οποία «η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά».