Skip to main content

Αβραμόπουλος για διοίκηση Μπουτάρη: Ανικανότητα και θεσμικά ατοπήματα

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος κάνει λόγο για μια «πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης»

Σκληρή κριτική στη διοίκηση Μπουτάρη ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβραμόπουλος, χρεώνοντάς της «προχειρότητα, ανικανότητα και θεσμικά ατοπήματα».

Ο λόγος αυτή τη φορά είναι η ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία και τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Αβραμόπουλος, «ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι αμπέλι ούτε και κτήμα οποιουδήποτε. Για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να επιδιώκεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Πρέπει να λαμβάνονται με διαφάνεια και με σεβασμό στο νόμο. Χωρίς εμμονές, καπρίτσια, φεουδαλική αντίληψη και επικοινωνιακές φούσκες. Ουδείς έχει το δικαίωμα να εκθέτει το Δήμο».

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κάνει λόγο για μια «πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και για το Δήμο συνολικά το γεγονός ότι σήμερα, δύο πρόσφατες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης».

«Και οι δύο αφορούν τη διαχείριση του δημόσιου χώρου και μάλιστα σε νευραλγικές περιοχές της πόλης: Η πρώτη τον Κανονισμό Λειτουργίας και τη Διάθεση Κοινοχρήστων Χώρων στους πεζοδρόμους Αγίας Σοφίας, Αγίας Θεοδώρας και Γ. Σταύρου και η δεύτερη την εκμίσθωση ακινήτων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης», σημειώνει.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθυμίζει ότι, «τα θέματα αυτά για τα οποία είχα διατυπώσει κατ' επανάληψη τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις μου στο δημοτικό συμβούλιο, είχαν αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων και είχε εκφραστεί πλήθος αντιρρήσεων από φορείς και ενώσεις πολιτών».

«Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να επανέλθει. Όχι όμως με διαδικαστικά κόλπα και νομικού χαρακτήρα ενέργειες αλλά με αυτοκριτική, παραδοχή της αλήθειας και με προσφυγή σε πραγματικό και γνήσιο διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους –εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου», καταλήγει.