Skip to main content

Αυγή για δήμαρχο Ωραιοκάστρου: Οι δημότες πλήρωσαν «σπασμένα» του

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης φέρεται να χρέωσε τους πολίτες του Ωραιοκάστρου με 228.000 ευρώ για υπόθεση από το 2008.

Με 228.000 ευρώ φέρεται να χρέωσε τους πολίτες του Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο οι δημότες φέρεται «να έχουν πληρώσει τα σπασμένα από παλιότερους τραμπουκισμούς και καταστροφές για τις οποίες είχε καταδικαστεί ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «γαλάζιος» δήμαρχος είχε επιδοθεί στο κυνήγι των ψυχικά πασχόντων, έχοντας πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια του 2008 για τη ματαίωση της δημιουργίας παραρτήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στα όρια του δήμου του. Ο Αστέριος Γαβότσης, που καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός, κατάφερε να περάσει στον προϋπολογισμό του δήμου τα «σπασμένα».

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Γαβότσης παραδέχθηκε την υπόθεση, ξεκαθάρισε όμως ότι είχε καταδικαστεί ως δήμαρχος και πως υπήρξε και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοσίευμα καυτηριάζει και τη συμπαράσταση στο πρόσωπο του δημάρχου από τον Μ. Βορίδη αλλά και την ανοχή του Κυρ. Μητσοτάκη για το θέμα των προσφυγόπουλων στην περιοχή.