Skip to main content

Αυγενάκης: Στόχος μας η δημιουργία 120.000 θέσεων το χρόνο

Η μεγάλη πρόκληση για το 2018 είναι η προσαρμογή του προγράμματός μας σε περιφερειακό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τον καθοριστικό ρόλο, που διαδραματίζει η περιφέρεια στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας επεσήμανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του στη Νεάπολη της Λακωνίας. Σημείωσε δε ότι στόχος της Ν.Δ. είναι είναι η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο.

«Η μεγάλη πρόκληση για το 2018 είναι η προσαρμογή του προγράμματός μας σε περιφερειακό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο» ανέφερε ο κ. Αυγενάνης, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. διαμορφώνει ένα πρόγραμμα τοπικών προτεραιοτήτων  «που θα υποστηρίξουν τον κεντρικό προγραμματικό μας λόγο και παράλληλα εντοπίζουμε τους κατάλληλους πρεσβευτές αυτού του προγράμματος, σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου».

Αναφορικά με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης , ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. σημείωσε ότι «στο πλαίσιο και της συνταγματικής αναθεώρησης θα προταθεί η ενίσχυση των περιφερειών και των δήμων. «Θα πρέπει να σπάσουμε τον βραχνά γραφειοκρατίας, ο οποίος δεν επιτρέπει πολύ συχνά στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες απλά να κάνουν τη δουλειά τους με έργα τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα, με πόρους οι οποίοι υπάρχουν, με αδειοδοτικές διαδικασίες οι οποίες πηγαινοέρχονται και γίνονται μπαλάκι μεταξύ της αιρετής περιφέρειας, της αποκεντρωμένης περιφέρειας». «Οι δήμοι», συνέχισε, «θα πρέπει να εξερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος τις δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.»

Σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει ενίσχυση των αγροτών, με την μετάβασή τους σε «μία νέα εποχή με διεθνώς ανταγωνιστικές και δυναμικές καλλιέργειες».

«Το σχέδιο της Ν.Δ. για επανεκκίνηση της οικονομίας και την «αναγέννηση» της ελληνικής περιφέρειας θέτει ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα σε μία πενταετία» κατέληξε.