Skip to main content

Αυγενάκης: Συκοφαντίες και αθλιότητες σε βάρος μου

O ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο σκοτάδι, καλλιεργεί την παρακμή, το διαχωρισμό και κυρίως το μίσος, είπε ο γραματέας της ΠΕ της ΝΔ.

Για συκοφαντίες και αθλιότητες έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στις καταγγελίες περί συναλλαγών τους με κακοποιούς.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. τόνισε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, πως το κόμμα κινείται στο φως, με αισιοδοξία και πρόσθεσε ότι αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο σκοτάδι, καλλιεργεί την παρακμή, το διαχωρισμό και κυρίως το μίσος.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, όλοι οι βουλευτές δέχονται καθημερινά εκατοντάδες τηλέφωνα, συνομιλούν και συναντούν εκατοντάδες κόσμου ανά την Ελλάδα, ακούν παράπονα, προσδοκίες, διαφωνίες και δέχονται, λογικά, και παράλογα αιτήματα. Όπως είπε, πολλές φορές οι βουλευτές βοηθούν ανθρώπους, σε εύλογα αιτήματα, τους οποίους απλά γνωρίζουν ή τους συστήνουν γνωστοί και φίλοι, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες γι' αυτούς.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση υποστήριξε πως του ζητήθηκε να συνδράμει σε ένα θέμα που είχε να κάνει με την παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης και μέχρι εκεί. «Είναι βέβαιο ότι δεν γνώριζα, αλλά και σήμερα δεν γνωρίζω, αν και με ποιο τρόπο εμπλέκεται με τη Δικαιοσύνη, αν έχει καταδικαστεί ή όχι για παράνομες πράξεις, παρά τα όσα γράφονται, τα οποία πολλές φορές και δεν ευσταθούν. Αυτά είναι απολύτως συκοφαντικά», σημείωσε, κάνοντας λόγο για παρακρατικές μεθόδους.

Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση στην εφημερίδα Documento που ανέδειξε το θέμα κατηγορώντας την πως καθοδηγείται από το Μέγαρο Μαξίμου και πως έχει επιτεθεί με αλλεπάλληλα συκοφαντικά δημοσιεύματα -πρώτ' απ' όλα- στον πρόεδρο της Ν.Δ..

Ο γραμματέας της ΠΕ της Ν.Δ. δήλωσε πως έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και πως θα φτάσει μέχρι τέλους χαρακτηρίζοντας εξόχως συκοφαντικά τα όσα γράφονται για διαπλοκή, ρουσφέτια με ποινικούς, απαγωγές, εκβιασμούς. «Δηλαδή με κατηγορεί ο κ. Βαξεβάνης στο επτασέλιδο “αφιέρωμά” του ότι συναλλάχτηκα με έναν μεγάλο κακοποιό για να πάρω ένα πουκάμισο. Δηλαδή εάν πράγματι βρισκόμουν σε εγκληματικά κυκλώματα, όπως με κατηγορεί ο κ. Βαξεβάνης θα ζητούσα ένα πουκάμισο; Και σας λέω ότι όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει επτά σελίδες, όχι μία και δύο, κατάλαβε το μέγεθος της συκοφαντίας», πρόσθεσε.

«Η αθλιότητα και αναλήθεια είναι ότι ο κ. Βαξεβάνης συνδέει το πρόσωπό μου -με αφορμή μία συνομιλία μου δευτερολέπτων για άσχετο θέμα, χωρίς καμία διάσταση παρανομίας- με πρωταγωνιστικό ρόλο, σε βαριές ποινικές υποθέσεις. Είναι αυτό που λέει ο ποιητής “για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη”», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.