Skip to main content

Αυγενάκης : Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ θα βρεθεί μπροστά στα ψέματά του

Η πραγματικότητα της Ελλάδας όσο και αν ωραιοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, είναι αδυσώπητη, λέει ο βουλευτής της ΝΔ.

Μια κυβέρνηση ψεμάτων, εμπαιγμού και ανικανότητας είναι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, και την εξαπάτηση που οργάνωσε και εκτελεί, θα τη βρει μπροστά του, αναφέρει ο γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ, «από τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό που έταζε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, εξαπατώντας τα νέα παιδιά και όλους τους εργαζόμενους, σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβονται κάτω από τον βασικό μισθό, δημιουργώντας έτσι, για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, την πιο φτωχή γενιά εργαζομένων που υπήρξε ποτέ, τη γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ».

«Η πραγματικότητα της Ελλάδας όσο και αν ωραιοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, είναι αδυσώπητη», αναφέρε ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει:

«Στο τέλος της άλλης εβδομάδας, ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει ενώπιον των πολιτών για την αποτυχία του… την πιο παταγώδη αποτυχία στην ιστορία της Ελλάδας!».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

Μια Κυβέρνηση ψεμάτων, εμπαιγμού και ανικανότητας είναι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, και την εξαπάτηση που οργάνωσε και εκτελεί, θα τη βρει μπροστά του.

12 δισ. παροχές και 246 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες  που θα δοθούν σε Υγεία και Παιδεία έταζε από τη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας και στη ΔΕΘ, θα αναγκαστεί να δικαιολογήσει γιατί αντ΄ αυτού οι πολίτες, για να ανταπεξέλθουν στην αριστερή φορολογική αφαίμαξη, αναγκάζονται να κόψουν από βασικά είδη διατροφής.  Η τεράστια αυτή θυσία  δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα ψέμα.

Από τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό που έταζε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας,  εξαπατώντας τα νέα παιδιά και όλους τους εργαζόμενους, σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβονται κάτω από τον βασικό μισθό, δημιουργώντας έτσι, για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, την πιο φτωχή γενιά εργαζομένων που υπήρξε ποτέ, τη γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ. Η γενιά αυτή, θύμα της πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα είναι μόνιμο στίγμα τόσο για τον κ. Τσίπρα όσο και για τον εταίρο του κ. Καμμένο και αυτό δεν καλύπτεται με κανένα ψέμα.

Οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα για μείωση φόρων, εξελίχθηκαν σε μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 6.000 ευρώ. Μια μέση ελληνική οικογένεια θα πρέπει μέχρι τα Χριστούγεννα να καταβάλει φόρους ύψους έξι χιλιάδων ευρώ, ένα αντικειμενικά δυσβάστακτο ποσό. Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά επεκτάθηκε, με τα πρώτα ειδοποιητήρια να προκαλούν ήδη απόγνωση στους περισσότερους Έλληνες.  Ναι, είναι ο ίδιος ΕΝΦΙΑ που ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί το 2014 ότι θα καταργήσει και το 2016 ότι θα μειώσει.  Ακόμα, η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς εξαφανίστηκε και εξελίχθηκε, χάρη στην «αριστερή» ευαισθησία σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, φαίνεται καθαρά όταν τη θέση της υπόσχεσης για τη διατήρηση των κύριων συντάξεων, πήρε η μείωσή τους έως 24% από το 2019, ενώ όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου, παρά το γεγονός ότι δούλεψαν περισσότερα χρόνια και με αυξημένες εισφορές, βλέπουν μειώσεις μέχρι 30%.

Ανάλογος και ο εμπαιγμός ότι «παγώνουν οι ασφαλιστικές οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016», αφού οι διογκωμένες ασφαλιστικές εισφορές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Οι εξαγγελίες για «λογαριασμό αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης» για τους επιχειρηματίες, αντικαταστάθηκαν από τον κ. Τσίπρα με κατασχέσεις σε 954.114 φορολογουμένους ως το τέλος Ιουνίου 2017, ενώ 1.600.000 φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της κατάσχεσης.

Η εξαγγελία για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ε.Κ.Τ. και η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. κατάντησε ανέκδοτο, καθώς η Κυβέρνηση απέτυχε, 2,5 χρόνια τώρα, να μας εντάξει σε αυτό.

Οι υποσχέσεις ότι … θα κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση και θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους αποδείχθηκαν ψευδείς: η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε το καλοκαίρι (15/06) του 2017, αντί του φθινοπώρου του 2016, με πολύμηνη καθυστέρηση, ενώ τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενο και έχουν παραπεμφθεί για το 2018.

Η πραγματικότητα της Ελλάδας όσο και αν ωραιοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, είναι αδυσώπητη.  Οι πολίτες που βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν αποπροσανατολίζονται, δεν ξεγελιούνται και δεν έχουν σήμερα καμία αυταπάτη.

Στο τέλος της άλλης εβδομάδας, ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει ενώπιον των πολιτών για την αποτυχία του… την πιο παταγώδη αποτυχία στην ιστορία της Ελλάδας!