Skip to main content

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάιο

Για ένατο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Για ένατο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων, σύμφωνα με  την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
 
Συγκεκριμένα τον Μάιο σημειώθηκε αύξηση  4,3% αφού οι νέες ταξινομήσεις κυμάνθηκαν στα 1,13 εκατομμύρια αυτοκίνητα, από 1,09 εκατομμύρια οχήματα τον Μάιο του 2013.
 
Στο πεντάμηνο  2014 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 6,6% (5,62 εκατομμύρια αυτοκίνητα).
 
Οι πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, σημειώσαν αύξηση 5,2% το Μάιο, ενώ αντιθέτως στην Ιταλία μειώθηκαν κατά 3,8% σε ετήσια βάση.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg η αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης αναρρώνει από το χαμηλό 20ετίας που κατέγραψε το 2013. Στελέχη του κλάδου προβλέπουν αύξηση της περιφερειακής ζήτησης αυτοκινήτων έως 3% το 2014.
 
Η πεποίθηση αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε το Μάιο στο υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2007, αλλά και στο ότι η  ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων της κάτω από το μηδέν στις αρχές Ιουνίου, κάτι που αναμένεται να στηρίξει τις χορηγήσεις για την αγορά αυτοκινήτου.