Skip to main content

Αύξηση κερδών 55,5% για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες στο α΄τρίμηνο

Αύξηση καταθέσεων 6,5% και χορηγήσεων 11,2% παρουσίασαν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες το α΄τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας.
Αύξηση καταθέσεων κατά 6,5% και χορηγήσεων κατά 11,2% παρουσίασαν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες το α΄τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας κ. Νίκος Μυρτάκης.

Παρά την ύφεση και το αρνητικό περιβάλλον οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 3,455 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους και οι χορηγήσεις ανήλθαν σε 3,447 δισ. ευρώ.

Το συνολικό ενεργητικό συνεταιριστικών τραπεζών διαμορφώθηκε στα 4,354 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,3% σε σχέση με το τρίμηνο του 2009. Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 559 εκατ. ευρώ, ενισχυόμενα κατά 9,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν θεαματικά κατά 55,5% και διαμορφώθηκαν σε 16,4 εκατ. ευρώ.

Την αύξηση αυτήν την απέδωσε στη συνετή και προγραμματισμένη ανάπτυξη, αλλά και στην αξιοποίηση του ομίλου Συνεταιριστικών Τραπεζών από πλευράς δικτύου καταστημάτων και οργάνωσης. Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκαν οικονομίες κλίμακας για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες από τη χρήση ενιαίων λειτουργικών δομών, όπως το μηχανογραφικό σύστημα, ο εσωτερικός έλεγχος, η διαχείριση κινδύνων κλπ.

Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων απαρτίζεται από 230 σημεία και καλύπτει την ελληνική περιφέρεια, προσφέροντας όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.