Skip to main content

Αύξηση εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα στη Γερμανία

Ο αριθμός των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα αυξήθηκε στη Γερμανία κατά 20,4% το 2009 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μία αύξηση που αποδίδεται κυρίως στην άκρα αριστερά, σύμφωνα με στοιχεία που έ
Ο αριθμός των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα αυξήθηκε στη Γερμανία κατά 20,4% το 2009 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μία αύξηση που αποδίδεται κυρίως στην άκρα αριστερά, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Η εγκληματικότητα από την άκρα δεξιά, αν και μειώθηκε, προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου μέσα στη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συνολικά για το 2009 το υπουργείο κατέγραψε 3.044 εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα, το μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων πράξεων βίας που έχει καταγραφεί στη Γερμανία από το 2001.

Για πρώτη φορά πέρυσι προκλήθηκαν περισσότεροι τραυματισμοί από εξτρεμιστές της αριστεράς απ΄ ό,τι της δεξιάς, ενώ περισσότεροι από τους μισούς είχαν στόχο την αστυνομία.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μαϊτσίρε εξέφρασε την ανησυχία του για τον «τεράστιο» αριθμό των αριστερών που παίρνουν μέρος σε πράξεις βίας με πολιτικά κίνητρα.

Ο αριθμός των εγκλημάτων που αποδίδονται στην άκρα αριστερά αυξήθηκε κατά 39,4%, ενώ αντίστοιχα τα εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα που αποδίδονται στη δεξιά μειώθηκαν κατά 4,7%.