Skip to main content

Αυξημένα κατά 26,6% το γ΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Eurobank EFG έναντι του β΄ τριμήνο

Ωστόσο, σε επίπεδο εννιάμηνου, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 56% και διαμορφώθηκαν σε 280εκατ. ευρώ, από 647εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Αυξημένα κατά 26,6%, στα 111 εκατ. ευρώ, ήταν τα καθαρά κέρδη της Eurobank EFG στο γ΄ τρίμηνο έναντι του β΄ τριμήνου. Ωστόσο, σε επίπεδο εννιάμηνου, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 56% και διαμορφώθηκαν σε 280 εκατ. ευρώ, από 647 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας ενισχύθηκε κατά 120 μονάδες βάσης στο
τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 12,7% στο τέλος Σεπτεμβρίου, ως αποτέλεσμα των οργανικών κερδών, της επιτυχούς έκδοσης υβριδικών κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. ευρώ στις αγορές και της πώλησης ιδίων μετοχών ύψους 250 εκατ.
Όπως τονίζει η  Eurobank EFG σε ανακοίνωσή της, η «ρευστότητα του Ομίλου είναι από τις ισχυρότερες στον κλάδο. Οι συνολικές καταθέσεις πελατών αυξήθηκαν στην Ελλάδα και τη «Νέα Ευρώπη» κατά 1,7 δισ. ευρώ το εννιάμηνο του 2009 και ανήλθαν σε 47,4δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή πρόσθετη άμεση ρευστότητα ύψους 6,7δισ.ευρώ».

Επιπλέον, έχει μειώσει στο μισό (κατά 6 δισ. ευρώ)  τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην αποπληρωμή ομολογιών ύψους 500 εκ. ευρώ που είχε εκδώσει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αντλώντας ήδη από εξαμήνου ρευστότητα απευθείας από τις διεθνείς αγορές χρήματος. Το 2009 ο Όμιλος έχει αντλήσει από τις αγορές 2,8 δισ. ευρώ, χωρίς την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.