Skip to main content

Αυτόν τον Άρη ονειρεύονται

Για να αποφορτιστούμε λίγο από το κλίμα των ημερών σήμερα το μενού έχει μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα επιστρέφει με την προκριματική φάση και έναν ελληνικό εμφύλιο. Η αθλητική επικαιρότητα με το βλέμμα του Τάσ
Του Τάσου Πακλατζή. tpaklatzis@yahoo.gr

Ο μπασκετικός Άρης είναι εδώ. Η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη για δεκαετίες. Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, οι εποχές να άλλαξαν, άλλοι να πήραν τα ηνία του αθλήματος, ωστόσο η καρδιά αυτής της ομάδας χτυπάει το ίδιο δυνατά. Ο ανανεωμένος σε επίπεδο ρόστερ Άρης θα μπει στην μάχη της προκριματικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη έχοντας σε πρώτη φάση να αντιμετωπίσει το Μαρούσι (Τρίτη 29/9). Με άλλα λόγια έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον δήμιό του στην περσινή διαδικασία των πλει-οφ του πρωταθλήματος. Την ομάδα που τον πέταξε εκτός τριάδας και μάλιστα στον 5ο αγώνα μέσα στο καυτό Αλεξάνδρειο.

Εδώ δεν μιλάμε για ρεβάνς, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η πρόκριση στην φάση των ομίλων δεν είναι παιχνιδάκι. Ο νικητής αντιμετωπίζει την ομάδα που θα επικρατήσει στο ζευγάρι Λεμάν-Άλμπα και για όσους γνωρίζουν οι Γερμανοί είναι καλά δικτυωμένοι στα γρανάζια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Εκτός των άλλων διαθέτουν ανταγωνιστική ομάδα, εφόσον πάντα περάσουν αυτοί. Ο Άρης χρειάζεται την ολική επαναφορά στην διοργάνωση για δυο σημαντικούς λόγους. Αφενός θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα της σεζόν, αφετέρου θα ξαναφωνάξει παρόν στις ευρωπαϊκές σάλες εκεί που τον θυμούνται και τον σέβονται.

Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι στο προσκήνιο υπάρχει και το διοικητικό. Η σύσταση της «Αναγέννησης» αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας η οποία δημιουργείται με σκοπό να στηρίξει κυρίως οικονομικά την ΚΑΕ, δημιουργεί νέα δεδομένα και άλλη δυναμική. Το φονικό όπλο των μακεδόνων η σάρισα (συντομογραφία και έμβλημα της εταιρίας) χαρακτηρίζει την επιθετική διάθεση όσων εμπλέκονται στο εγχείρημα και έχουν οραματιστεί την αναγέννηση αυτής της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.