Skip to main content

Αυστηρό μήνυμα Παπανδρέου για φοροδιαφυγή

«Μάστιγα κοινωνικής αδικίας» χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν ανέχονται την ανισότητα και τη αδικία.
«Μάστιγα κοινωνικής αδικίας» χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο βήμα της Βουλής. «Οι πολίτες δεν ανέχονται πλέον την ανισότητα και την αδικία. Σε κάθεμας πράξη, σε κάθε μας βήμα αναζητούμε την πιο δίκαιη λύση», υπογράμμισε.

«Αποδείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι σε μια μείζονα απειλή. Είναι αισιόδοξο για την πατρίδα ότι οι πολίτες αποδεικνύουν την ωριμότητά τους», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Μπράβο γι΄ αυτή τη γενναιότητα, για την κοινωνικά υπεύθυνη στάση τους», συνέχισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως στόχος είναι η δημιουργία στέρεου εδάφους για την αναγέννηση της οικονομίας μας.

«Ή αλλάζουμε όλοι ή βουλιάζουμε όλοι, και το δεύτερο δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και κάλεσε όλους να συναισθανθούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή μάστιγα κοινωνικής αδικίας και τόνισε πως οι πολίτες δεν ανέχονται πλέον την ανισότητα και την αδικία. «Σε κάθε μας πράξη σε κάθε μας βήμα αναζητούμε την πιο δίκαιη λύση».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, υπάρχει ρητή η αναγνώριση και στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειές μας και «αν οι διεθνείς αγορές δεν σεβαστούν τις προσπάθειες των χωρών του νότου, το πρόβλημα μετατρέπεται από ευθύνη των συγκεκριμένων χωρών σε ευρωπαϊκό, σε παγκόσμιο».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με τον αγροτικό κόσμο.

«Δεν υπάρχει για εμάς η λέξη ήττα. Θα κερδίσουμε όλοι δουλεύοντας μαζί και συλλογικά», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως όλοι θα συμβάλουν ισότιμα.

Πατριωτισμός, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, σημαίνει να βάλουμε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση και επανέλαβε πως στις αποφάσεις της κυβέρνησης θα δοθεί το στίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Ζητούμε το αυτόνοητο, να συμβάλλουν όλοι ισότιμα στην προσπάθεια που κάνουμε... Πατριωτικό καθήκον η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο δημόσιος λειτουργός καλείται να δώσει πρώτος το παράδειγμα. Καλώ όλους να συναισθαθούν τις υποχρεώσεις τους».