Skip to main content

Αυστηρό μήνυμα Δρούτσα προς Τουρκία

Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να κατανοήσει πως είναι αυτή που πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ΕΕ και όχι η Ευρώπη στις δικές της, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να κατανοήσει πως είναι αυτή που πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ΕΕ και όχι η Ευρώπη στις δικές της, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, υπογραμμίζοντας ότι «τα κεφάλαια δεν μπορούν να ανοίγουν πια με ανατολίτικα παζάρια της τελευταίας στιγμής».

Μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου των πρεσβειών, στο πλαίσιο ημερίδας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ο κ. Δρούτσας επιχείρησε να στείλει αυστηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα, καλώντας τους υπαλλήλους των γραφείων Τύπου των πρεσβειών να χρησιμοποιούν την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ ως οδηγό, για να παρουσιάζουν τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό σε ότι αφορά την Τουρκία.

Παράλληλα, πρότεινε τη σύγκλιση ακόμη και Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι η πρότασή του δεν σχετίζεται με παροχή αναβαθμισμένης θεσμικής ιδιότητας στη γειτονική χώρα.

Στον χώρο αναμένεται να φτάσει σε λίγο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.