Skip to main content

Αύριο θα δικαστούν οι κατηγορούμενοι για την κατάληψη του δημαρχείου Κερατσινίου

Αύριο θα δικαστούν οι 42 κατηγορούμενοι για την κατάληψη του δημαρχείου Κερατσινίου. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 21 νεαροί που συνελήφθησαν χθες σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Ελεύθεροι προκειμένου να δικαστούν αύριο, παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας να κρατηθούν, αφέθηκαν μετά το αίτημα αναβολής των συνηγόρων τους οι νεαροί που εμπλέκονται στην υπόθεση της κατάληψης του δημαρχείου Κερατσινίου.

Οι συνολικά 42 κατηγορούμενοι, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, και κατηγορούνται για τουλάχιστον τρία πλημμελήματα.

Στο μεταξύ στον ανακριτή Πειραιά απολογούνται οι 22 νεαροί που έχουν συλληφθεί στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Ρεσάλτο» και οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Στον εισαγγελέα οι 21 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας 

Την ίδια ώρα, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 21 νεαροί που συνελήφθησαν χθες σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τους υπόλοιπους, δέκα παραπέμφθηκαν ενώπιον του ανακριτή, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ειρήνης, από δράστη που τελούσε βιαιοπραγίες με καλυμμένο το πρόσωπο, καθώς και για τα πλημμελήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι υπόλοιποι εφτά διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορές και άλλα και έλαβαν ρητή δικάσιμο για να δικαστούν. Ένας από αυτούς κρατείται καθώς ήταν σεσημασμένος και είχε σε βάρος του άλλες καταδίκες.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση των συλληφθέντων, περίπου εκατό φίλοι και ομοϊδεάτες τους που φώναζαν συνθήματα.